Johan Derksen (73), Vandaag Inside-presentator en radiomaker, woont in Grolloo. Hij brengt hele dagen door in zijn mancave omringd door duizenden cd’s en muziekboeken en met de tv als pratend behang.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Derksen (73), Vandaag Inside-presentator en radiomaker, woont in Grolloo. Hij brengt hele dagen door in zijn mancave omringd door duizenden cd’s en muziekboeken en met de tv als pratend behang. © Koen Verheijden

Een kijkje in de mancave van Johan Derksen: ‘Zou met gemak een heel gezin kunnen wonen’

WoonspecialDe mancave: het is dé plek waar mannen zich kunnen afzonderen, omringd door al hun hobby’s en liefhebberijen. Dat lijkt misschien een overbodige luxe, maar volgens relatietherapeuten heeft de mancave wel degelijk een belangrijke functie. Een kijkje in de mancave van drie Nederlanders, waaronder Johan Derksen.

  1. Deze villa - met 100 jaar oude visgraatvloer - staat te koop voor dik 2 miljoen
    PREMIUM
    Binnenkijken

    Deze villa - met 100 jaar oude visgraat­vloer - staat te koop voor dik 2 miljoen

    Een koninklijke entree, al even majestueuze kroonluchters en een trappenhuis waar de gemiddelde royal zijn neus zéker niet voor op zou halen. Deze Dordtse villa kende sinds de bouw in 1906 slechts twee huiseigenaren, van wie de laatsten het ‘bescheiden stulpje’ opwaardeerden van nog geen acht ton naar 2,1 miljoen euro. ,,Ze moesten écht door al het werk heen kijken, het had veel liefde nodig.”