Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Een nieuwe stad met 50.000 woningen in Flevoland? Het zou zomaar werkelijk kunnen worden

Woningcorporatie De Alliantie, twee vastgoedontwikkelaars en bouwbedrijf Heijmans willen een nieuwe stad van ruim 50.000 woningen bouwen in Flevoland. Volgens het consortium kan de stad snel worden gebouwd, omdat de meeste grond al in bezit is van het Rijk en particulieren. Demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken krijgt vandaag de uitgewerkte plannen.

3 reacties

 • henk hartog

  1 jaar geleden
  Goed plan.. Miljoenen mensen wachten al jaren op een sociale huurwoning zelfs m'n dochter die al ruim 6 jaar wacht EN jouw kinderen die ook al lang wachten. Genoeg plek nog over. EN wat dacht je van die miljoenen status houders die ook wachten op een sociale huurwoning? Denhaag wil ze een woning geven, maar dat is er niet.. Dus ? Gewoon hier en daar wat woonwijken plaatsen, ook op ongebruikte weilanden EN in kleine dorpjes erom heen.. EN in bevolkte steden dan maar de lucht in.
 • A Eijsink

  1 jaar geleden
  Niet nodig. Almere en Lelystad kunnen die groei van 50 tot 100.000 man/mens makkelijk aan in de bestaande stedelijke omgeving. Alles ligt klaar. Er moet alleen een besluit worden genomen door de politiek.
 • L. Jalink

  1 jaar geleden
  Jaaa! Heel Nederland volbouwen, goed bezig!! En dan weer klagen dat we vieze lucht inademen... Misschien is minder mensen (en dus minder CO2 uitstoot) in Nederland wel een gezonder idee voor ons Nederland en ons klimaat, we klagen over veel dieren op een kleine oppervlakte, maar te veel mensen is de oorzaak van ons klimaat probleem... Alles wat groeit , ook op landbouw grond, neemt CO2 op, dat moet je koesteren, niet volbouwen!