Vleermuizen, zoals de grootoorvleermuis, verblijven vaak in spouwmuren van woningen. Zodra die worden volgespoten om woningen te isoleren, zijn ze dakloos.
Volledig scherm
PREMIUM
Vleermuizen, zoals de grootoorvleermuis, verblijven vaak in spouwmuren van woningen. Zodra die worden volgespoten om woningen te isoleren, zijn ze dakloos. © Universal Images Group via Getty

Eigenaren isoleren massaal ‘illegaal’ hun woning, en dat is een ernstige bedreiging voor vleermuis

Met aantrekkelijke subsidies gaan steeds meer mensen overstag: je woning isoleren levert in korte tijd veel comfort op, bespaart energie en is ook nog eens duurzaam. Maar wie zijn huis vlug onder handen laat nemen, weet vaak niet dat het verboden is. ,,Vleermuizen komen er ook door in de problemen.”

  1. Zanger Gordon (54) woont in een luxueus penthouse mét privélift: ‘Uitzicht is fantastisch’
    PREMIUM
    met foto's

    Zanger Gordon (54) woont in een luxueus penthouse mét privélift: ‘Uitzicht is fantas­tisch’

    We kennen Gordon Heuckeroth (54) vooral als zanger, presentator en jurylid, maar hij gooide het roer om en is nu ook als interieurontwerper aan de slag gegaan. Zijn Amsterdamse penthouse met vier slaapkamers en riant terras kan alvast dienen als visitekaartje: ,,Toen ik het kocht, was het nog niet afgewerkt. Maar ik zag onmiddellijk het resultaat voor me’’, vertelt hij aan woonexpert Bjorn Cocquyt.