ANP XTRA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Eneco snoeit drastisch in terugleververgoeding zonnestroom

Eneco schroeft de terugleververgoeding voor zonnestroom vanaf 5 september drastisch terug naar 9 cent per kWh. Dat is een forse verlaging want Eneco betaalde voor het overschot van de klanten tot nu toe het reguliere stroomtarief.

13 reacties

 • Jan Diest

  1 maand geleden
  worden keer op keer voor gek gehouden
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Harold de Vreden, ik verbaas me dat Rutte het al zo lang voor het zeggen heeft. De privatisering van de energiemarkt is eind jaren 90 van de vorige eeuw ingezet onder het kabinet Kok. Bart de Graaff
 • Harold de Vreden

  1 maand geleden
  Al dat gezeur en gezever is ontstaan door de privatisering van lachebekje Rutte, de geweldige marktwerking doet een ieder de das om. Behalve de aandeelhouders van al die energiebedrijven, die vaak ook nog het in bezit zijn van buitenlandse investeerders. Knap gedaan hoor Rutte.
 • Yvonne Dijk

  1 maand geleden
  Jan Kelder: Mensen die zo'n enorme hoeveelheid gesubsidieerde zonnepanelen hebben liggen, waarvan ze het overschot aan opbrengst nooit zelf zullen gebruiken, hebben dit niet aangeschaft als makkelijk (kapitalistisch) verdienmodel? Ik lees hier regelmatig verhalen van mensen die er trots op zijn hoeveel ze jaarlijks terugkrijgen.
 • Jan Kelder

  1 maand geleden
  Bedrijven maken afspraken met elkaar, in dit geval de stroomleverancier en de importeurs van de zonnepanelen, eerst krijg je veel voor je geleverde stroom dus mensen kopen massaal zonnepanelen en nu we bijna aan de op zitten wat terug te leveren is (ivm netbelasting) gooien ze dus prijs omlaag !!! Dat heet verdien model !!! In de volksmond: Maffia van de stroomboeren !!!! Zo ontdek je elke dag weer in wat voor verschrikkelijk kapitalistisch land we zo langzamerhand leven !!