Kerncentrales in Frankrijk en Duitsland worden tijdelijk of permanent stilgezet, waardoor de prijs voor stroom de hoge gaskosten volgt.
Volledig scherm
Kerncentrales in Frankrijk en Duitsland worden tijdelijk of permanent stilgezet, waardoor de prijs voor stroom de hoge gaskosten volgt. © AFP

Energieprijzen stijgen opnieuw naar recordhoogte

De inkoopprijs van gas en stroom was niet eerder zo hoog als vandaag. Daarmee worden de records van oktober, toen voor het eerst werd gesproken over een energiecrisis, gebroken. 

3 reacties

 • P. Visser

  5 maanden geleden
  Of de gaskraan in Groningen gewoon weer open zetten?
 • Hans Corneille

  5 maanden geleden
  Ik neem aan geen leverering ook geen geld.
 • jos zoet

  5 maanden geleden
  Door alle milieu activiteiten betalen we nu de prijs en zijn we overgeleverd aan Russische nukken.. We zijn nog lang niet klaar om van het gas af te gaan.. Zet in Nederland eerst maar 4 atoomcentrales neer en organiseer de infrastructuur....Na 2030 praten we verder..
 1. Oproep: wat wil jij weten over de energie- en gasprijzen?
  Stuur je vraag in

  Oproep: wat wil jij weten over de energie- en gasprijzen?

  Dat de energie- en gasprijzen stijgen, is je vast niet ontgaan. Er zijn zelfs vijf energieleveranciers door in de financiële problemen gekomen en failliet gegaan. Hoe weet je eigenlijk of je een betrouwbare energieleverancier hebt? Hoe lang blijven de prijzen nog stijgen? Moet je actie ondernemen, overstappen bijvoorbeeld, of is het verstandiger even niks te doen? En gelden deze adviezen voor iedereen, of alleen voor mensen met een variabel contract (en hoe weet je eigenlijk of je zo’n contract hebt)?