Installatie van een hybride warmtepomp.
Volledig scherm
Installatie van een hybride warmtepomp. © Betastock - Arno Massee

Gasketel nog altijd veel populairder dan warmtepomp: klimaatdoelen in gevaar

Producenten van warmtepompen verkochten er nog nooit zoveel als het afgelopen jaar, maar de groei vlakt af en dat is slecht nieuws voor de klimaatdoelen van het kabinet. In 2030 moeten er 1,3 miljoen huizen met warmtepompen zijn, maar eigenaren van bestaande woningen staan nog niet te springen om hun gasketel te vervangen voor een warmtepomp.

5 reacties

 • Andre de Kruijff

  1 maand geleden
  Klimaat, het toverwoord. Toveren gebeurd in sprookjes, maar wij gewone mensen hebben niets aan toverwoorden. Men vergeet te vertellen dat onze mooie zon steeds meer gloeiend hete helium uitstoot. Hou ouder de zon wordt hoe heter de lucht. Zie het klimaat wordt warmer. Over enkele tienduizenden jaren, misschien wel eerder, misschien wel later is er op deze planeet voor de mens geen leven meer. Alles is dan verbrand, dor en droog. Geen mens en geen dier meer te bekennen. Klimaat… Flauwe kul….
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Wat raar, mensen hebben het er niet eens voor over om in de winter in een koud huis te zitten om zo de wereld te redden door het klimaat (op papier) met 0,00007 graad minder te laten opwarmen. Volgens mij wordt Greta nu heel erg boos!
 • Geerlings

  2 maanden geleden
  Energietransitie (hoewel zinvol en nodig) is extreem idealistisch en niet realistisch. De huidige technieken zijn onvoldoende ontwikkeld om een volwassen alternatief te bieden voor reguliere gebruikmaking van energie
 • Rob Brama

  2 maanden geleden
  Ik kan me een artikel in het AD op een andere krant herinneren waarin stond "Verduurzamen hoeft niet duur te zijn. Dhr. Puntjepuntjeburg was voor 25000 euro klaar." Helaas is voor 95% van de Nederlanders 25000 net onrealistisch als 25 miljoen. Hier in Zutphen zit een hele wijk al jaren elke winter letterlijk in de kou, dankzij warmtepompen. Klimaatdoelstellingen en de 'niemand mag ziek worden of doodgaan' doctrine, zijn er enkel om de burger vrijheid en macht af te nemen.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  De klimaatdoelen die totaal geen invloed op het milieu hebben. Wel in negatieve zin op de knip!