President van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot.
Volledig scherm
PREMIUM
President van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot. © Hollandse Hoogte / ANP

Het wordt echt tijd voor stevig ingrijpen in de woningmarkt, waarschuwt De Nederlandsche Bank

De Nederlandsche Bank waarschuwt voor toenemende risico’s voor particulieren. Huishoudens steken zich steeds dieper in de schulden voor een huis en beleggen risicovoller.

6 reacties

 • Leo Pelsers

  2 maanden geleden
  Als Klaasje waarschuwt is dat NOOIT in het belang van de koper, alleen in het belang voor de banken. Daarvoor is ten slotte President NB dat zijn zijn klanten.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Waar bemoeien ze zich mee? En... ze komen tientallen jaren te laat aanpoepen..
 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  De WOZ waarde gaat met sprongen omhoog en dus de OZB en niet te vergeten het huurwaardeforfait ook. Dit houdt in dat een huiseigenaar opnieuw extra belast gaat worden. Het verhaal van deze meneer Knot deugt niet. Het stinkt zoals altijd. Daarnaast zijn de huiseigenaren de melkkoe van de banken en of levenverzekeringen.
 • D Bastiaannet

  2 maanden geleden
  Meneer Knot van de DNB zal er zelf wel geen last van hebben met zijn riante inkomen
 • H Volders

  2 maanden geleden
  Blijkbaar heeft knot het niet zo op de gepensioneerden. Na een leven van hard werken worden we eerst op het pensioen gekort door het rentebeleid van o.a. DNB en ECB Nu moet het eigen huis extra belast worden, maar blijkbaar is knot vergeten dat wij in de 80'er jaren rentepercentages van 13% mochten aftikken, terwijl de overheid eigenhuizenbezit wilde stimuleren. Nu dankzij de DNB en de ECB de rente kunstmatig laag wordt gehouden, terwijl de inflate al boven de 2%, klagen