Paardenbloem.
Volledig scherm
Paardenbloem. © Getty Images/EyeEm

‘Hoe krijg je het onkruid tussen de tegels het beste weg?’

Schoonmaaktip van de weekHet huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen en beantwoordt vragen van lezers. Vandaag: onkruid wieden.

5 reacties

 • Arthur Van Hienen

  2 jaar geleden
  Ik gebruik een elektrische onkruid verbrander. Stroom komt van mijn zonnepanelen dus het blijft duurzaam. Je kan gericht ongewenste plantengroei tot de wortel bestrijden. Tussen de tegels maar ook tussen de gewenste planten.
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Action heeft prima spuitflessen..
 • E Naal

  2 jaar geleden
  Azijn is niet toegestaan: https://www.rivm.nl/nieuws/risicos-van-azijn-bij-bestrijding-van-onkruid-en-groene-aanslag-in-kaart-gebracht Staalborstel met lange stok werkt inderdaad prima.
 • Bob Buckmann

  2 jaar geleden
  ... beetje strooizout met zonnig weer; klaar ! Is ook niet schadelijk voor de andere planten. strooien met cappuccino-chocolade strooier en je verdeelt het mooi :-)
 • ron masson

  2 jaar geleden
  schoonmaak azijn dood de wortels en later kun je het zo opvegen.
 1. Tea en buren zijn radeloos door huurwoningen vol met schimmel: ‘We worden bijna uitgelachen, zo voelt het’
  PREMIUM

  Tea en buren zijn radeloos door huurwonin­gen vol met schimmel: ‘We worden bijna uitgela­chen, zo voelt het’

  Schimmels, vochtplekken, een muffe lucht in huis. Een hoestje dat maar niet over gaat. Tea Basch-Van Seters (54) en haar buren zijn ten einde raad. Een bouwfout zorgde voor grote lekkages in hun huurwoningen, met grote schade aan vloerbedekking, meubels én muren. Maar voor een goede oplossing geeft de woningcorporatie al een jaar niet thuis. ,,Ze laten je gewoon voelen alsof je niets waard bent.”
  Sliedrecht