Paardenbloem.
Volledig scherm
Paardenbloem. © Getty Images/EyeEm

‘Hoe krijg je het onkruid tussen de tegels het beste weg?’

Schoonmaaktip van de weekHet huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen en beantwoordt vragen van lezers. Vandaag: onkruid wieden.

5 reacties

 • Arthur Hienen

  2 maanden geleden
  Ik gebruik een elektrische onkruid verbrander. Stroom komt van mijn zonnepanelen dus het blijft duurzaam. Je kan gericht ongewenste plantengroei tot de wortel bestrijden. Tussen de tegels maar ook tussen de gewenste planten.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Action heeft prima spuitflessen..
 • E Prosee

  2 maanden geleden
  Azijn is niet toegestaan: https://www.rivm.nl/nieuws/risicos-van-azijn-bij-bestrijding-van-onkruid-en-groene-aanslag-in-kaart-gebracht Staalborstel met lange stok werkt inderdaad prima.
 • Bob Buckmann

  2 maanden geleden
  ... beetje strooizout met zonnig weer; klaar ! Is ook niet schadelijk voor de andere planten. strooien met cappuccino-chocolade strooier en je verdeelt het mooi :-)
 • ron masson

  2 maanden geleden
  schoonmaak azijn dood de wortels en later kun je het zo opvegen.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.