Kalkaanslag in de douche.
Volledig scherm
Kalkaanslag in de douche. © Getty Images/iStockphoto

Hoe krijg je kalkaanslag uit de badkamer?

Schoonmaaktip van de weekHet huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week beantwoordt Marja twee vragen van lezers.

5 reacties

 • Jan Kelder

  3 maanden geleden
  Neem een waterontharder, (Meerendonk) geen aanslag in de douche, minder zeep voor de wasmachine en ook voor jezelf, je huid voelt heel anders na het douchen, kortom doen !!!
 • Yvonne Dijk

  3 maanden geleden
  Kokend heet water in een glazen kaarsenpotje, grote kans dat het meteen barst. Je kunt het potje ook even in (een pannetje) met warm water laten staan. Kaarsvet smelt, veeg je het zo schoon met een keukenpapiertje.
 • Nicky Hoi

  3 maanden geleden
  Kalkaanslag op kranen e.d. verwijder je makkelijk door een stukje bakpapier te pakken en dat over je (droge) kranen heen te wrijven. Ze zijn weer als nieuw!
 • J.A Verbeek

  3 maanden geleden
  Wat een verhaal😖😖 gewoon na iedere douchebeurt douche-wand-vloer goed nadrogen. Ook vooral de kit-naden van wand-vloer droog maken, deze zullen anders verkleuren door schimmel en verspochten. Meestal lekkage problemen tot gevolg en deze zijn niet meer schoon te krijgen, vervangen van de waterkerende kit is dan nodig.
 • Laurence van Leeuwen

  3 maanden geleden
  Je kunt kalkaanslag ook voorkomen door na iedere douchebeurt de gehele douche, inclusief kraan en douchekop met een multivezeldweil af te nemen. Het glas van de cabine (als die er is) kun je voorbehandelen met een coating en dan met een raamwisser droog trekken. Het glas neem ik ook af met een droge multivezeldoek. We hebben ruim een jaar een nieuwe badkamer, maar er is geen spoortje kalk te bekennen. P.s. Een flesje met glascoating is o.a. verkrijgbaar bij X2O op het meubelplein.