Een houtkachel is ongezond.
Volledig scherm
Een houtkachel is ongezond. © Getty Images

Hoe voorkom je overlast door houtrook?

In de koude maanden is het natuurlijk lekker om binnen de houtkachel aan te zetten. Maar heb je intussen ook door wat er buiten gebeurt? Je zult niet de eerste zijn die ongemerkt overlast veroorzaakt. En dat gaat verder dan alleen stank.

5 reacties

 • Paul vd Wert

  3 maanden geleden
  Wat een geneuzel van Rutgers, verantwoord stoken kun je wel. Wil wel eens van zijn Longfonds weten hoeveel van die 4% Nl-ers er een aangeboren afwijking heeft en bij wie dat aan ongezond te leven is te wijten. Als je zo over schadelijke stoffen valt zou ik eerst eens de overheid(biomasscentrales), de luchtvaart, automobielindustrie en zware industrie aanpakken ipv de thuisstoker. Daar is nl veel meer winst te behalen dan die paar kacheltjes in NL
 • Lisette Bakker

  4 maanden geleden
  Wij stoken in de winterperiode bijna iedere dag en sparen daarmee flink wat gas uit. Onze houthaard is nl. via een ingenieus systeem aangesloten op de CV installatie. Dit zou dan niet meer mogen? Ik denk dat mensen wat minder moeten zeuren.
 • Joost Van Zutphen

  4 maanden geleden
  Tja, van de milieubewegingen kwam eind jaren negentig de wens om speksteen kachels als enige verwarming in nieuwbouwhuizen te plaatsen. Bij ons deden veel buren dat. Dat is echt een keuze voor zolang het huis staat. Nu zou stoken niet meer mogen. Heeft de milieubeweging de tonnen per huis om hun vroegere advies ongedaan te maken?
 • R. Veldhuis

  4 maanden geleden
  gewoon verbieden. Adviezen werken niet en kun je ook niet iemand mee aanspreken.
 • Erik Biesemaat

  4 maanden geleden
  Door ‘m niet aan te steken, simpel