Huizenkopers haken massaal af, woningbouw stort in: ‘Dramatische terugval’

Met videoGrote woningbouwprojecten komen nauwelijks van de grond. Veel woningen zijn voor potentiële kopers te duur, waardoor hele projecten worden afgeblazen. Dit jaar worden de helft minder woningen gebouwd dan in voorgaande jaren gebruikelijk was.

36 reacties

 • Alex Eijsink

  2 maanden geleden
  Beste Henk Renzebrink. We hebben staatsregie nodig. Dus een ministerie van Volkshuisvesting Ruimtelijkeordening en milieu en zware regulatie. En migranten hebben we ook nodig om de grijze baby boom generatie te vervangen op de werkvloer. Dus ja ook immigratie. Maar wel onder regie van bestuurders die beslissingen durven te nemen en keuzes durven te maken. Daarom zeg ik stop met stemmen op liberaal en rechts. Dat brengt alleen maar ellende. Kijk maar naar de afgelopen 20 jaar.
 • Wouter van Kestere

  2 maanden geleden
  @eric walch: je begrijpt mijn stellingen niet: stikstof (lokaal aanhaakt door onze slimme overheid) kan je niet bedwingen, in ruil voor de extreme regelgeving over stikstof zitten alle vergunningen op slot. Ik kijk tv en lees veel kanten: begrijp dusnprima wat stikstof dossier inhoudt. Boeren benoem ik nergens
 • L. Backers

  2 maanden geleden
  En we zijn bijna terug naar begin jaren '80.
 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  @Marianne Klaasen Als ik jou zo hoor/lees deugd er niks in ons landje. Alleen maar commentaar hebben, maar zelf niet doen of DE oplossing aandragen. Als het links is, is het niet goed en rechtsom ook niet. De vrije markt is niet goed, alles door de staat regelen ook niet (communisme). Het is heus niet met een één muisklik geregeld gezien de complexe materie. De beste stuurlui staan ALTIJD aan de wal niet waar?
 • Trea Ten Kate

  2 maanden geleden
  Het zou mooi zijn als het meest prestigieuze project niet meer draait om tweelaagse lofts en penthouses en industrieel vormgegeven studio's waar je je kont niet kan keren, maar dat projectontwikkelaars al hun kennis, ervaring en ambities inzetten op projecten met alleen maar betaalbare woningen, waar je als starter (alleen of met z'n tweeën) fatsoenlijk kan starten en ook nog ruimte hebt voor een thuiswerkplek of je eerste kindje. Dán zet je iets neer waar je trots op kan zijn!