Strijp-S is een voormalig bedrijventerrein in Eindhoven. Op het terrein zijn nu kantoren en woningen gevestigd. Het opkopen van bedrijfsruimten wordt vanaf 1 januari 2021 met 8 procent belast, net als het aankopen van woningen door beleggers. De vraag is wie de prijs voor die hogere taks gaat betalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Strijp-S is een voormalig bedrijventerrein in Eindhoven. Op het terrein zijn nu kantoren en woningen gevestigd. Het opkopen van bedrijfsruimten wordt vanaf 1 januari 2021 met 8 procent belast, net als het aankopen van woningen door beleggers. De vraag is wie de prijs voor die hogere taks gaat betalen. © Hollandse Hoogte / Paulien van de Loo

‘Huurprijzen stijgen verder door hogere overdrachtsbelasting’

De herziening van de overdrachtsbelasting voor woningen die op Prinsjesdag wordt aangekondigd, heeft mogelijk een negatief effect op de omvang van de voorraad huurwoningen. Prijzen kunnen stijgen en het wordt minder aantrekkelijk om kantoren te transformeren tot woningen, terwijl daar grote kansen liggen in de nabije toekomst, denken vastgoedexperts. 

  1. Ordelijkheid wordt statussymbool: opruimtrend verovert kasten van sterren

    Ordelijk­heid wordt statussym­bool: opruim­trend verovert kasten van sterren

    De tijden dat we onze voorraadbakjes met missende deksels koortsachtig in de keukenkast propten zijn voorbij. Rijen ongerept witte schappen met doorzichtige doosjes, op een paar centimeter van elkaar. Voorraadlades vol perfect gevouwen handdoeken en boeken- of kleerkasten die volgens de regenboogkleuren worden georganiseerd. Ontmoet de laatste nieuwe sociale media trend: ‘Pinterest organizational porn’.