Nieuwbouwwijk Steenbrugge in Deventer
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouwwijk Steenbrugge in Deventer © Ronald Hissink

In deze provincie groeide aantal woningen het snelst, maar dip lijkt op komst: ‘Wordt aanpoten, maar dat zijn we wel gewend’

Er zijn vorig jaar 74.000 woningen gebouwd, het hoogste aantal in tien jaar tijd. Gelderland, Overijssel en Flevoland nemen met een vijfde van alle nieuwbouwwoningen een flink deel voor hun rekening. Toch zijn er zorgen of er de komende jaren wel voldoende woningen worden gebouwd.

9 reacties

 • Rienie Franssen

  2 maanden geleden
  De eerlijkheid gebied me te zeggen dat er op Zuidbroek (Apeldoorn) best wel een aantal heel betaalbare huurwoningen gebouwd zijn. Ze zijn echt kei leuk en de ligging is ook echt mooi. Er zijn ook een aantal 'betaalbare' koopwoningen gebouwd. En ja, ook hier er zijn ook een hoop veel te dure koopwoning gebouwd.
 • Evert Jan Geerdes

  2 maanden geleden
  Merkwaardige wijk, een kerk, school en cooperatiegebouw die fake zijn en als orientatie punt dienen. Geheel moet "Dorps" lijken, met vele rijen hoge woningen i.p.v. losse verschillende woningen is het een jaren 50 wijk geworden.
 • marion van kooij

  2 maanden geleden
  Zijn ook echt veel sociale huurwoningen zo te zien...
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Marjan Bos,ik denk dat het probleem groter gaat worden. Afgelopen jaar een instroom van 228.000 mensen. Ook oude huizen moeten worden gesloopt omdat ze niet energie neutraal te maken zijn.
 • A.H. Dekker

  2 maanden geleden
  Als je en nieuwbouw woning krijgt toegewezen blijkt het een kleine woning te zijn (5,5x8,5) een stacaravan maat?? Oja als je dan wel €.500.000,- wil voor neertellen gek hè dat het niet snel verkoopt