Volledig scherm
Een standaardkeuken wordt een stuk minder saai als de apparatuur een in het oog springende kleur heeft. © Smeg Nederland

Keuken saai? Kies voor apparaten met een kleurtje

InspiratieDe meeste keukenapparatuur is vaak grijs, zwart of wit. Handig, want het past in elke keuken. Toch is het wel een beetje saai. Gelukkig kan het ook vrolijker, met kleurrijke keukenapparatuur. Eigen Huis & Tuin zocht ter inspiratie naar apparaten met een kleurtje.

Koelkast met een kleurtje

Grote kans dat jouw koelkast zwart of wit is. Voor een kleurtje in de keuken kun je echter ook kiezen voor een koelkast in een toffe kleur. Rood, groen, blauw, oranje: niks is te gek.

Volledig scherm
© @idianaphoto

Fel fornuis

Een fornuis met een kleur is nog vrij onbekend in de Nederlandse keukens. Zonde. Het is namelijk een leuke manier om je lievelingskleur te verwerken in je keuken. Wat ook leuk is, is om je koelkast en fornuis te laten matchen.

Volledig scherm
. © Young House Love

Subtiel kleurtje

Je kunt het ook iets subtieler aanpakken. Dit doe je door ervoor te kiezen om kleiner keukenapparatuur in een kleur aan te schaffen. Denk aan je waterkoker, koffiezetapparaat of mixer. 

Volledig scherm
© KitchenAid
  1. Stikstofprobleem gijzelt woningbouw: huizentekort loopt verder op

    Stikstof­pro­bleem gijzelt woningbouw: huizente­kort loopt verder op

    Het aantal vergunningen voor woningbouw neemt af. De reden: de schadelijke stikstofuitstoot bij de bouw die natuurgebieden kan beschadigen. Bouwprojecten staan sinds een uitspraak van de rechter over het Nederlandse stikstofbeleid op losse schroeven, waardoor voorlopig lang niet genoeg nieuwe huizen worden gebouwd om de woningnood op te lossen. ,,Dit gaat helemaal mis”, zegt Jan Fokkema namens projectontwikkelaars.