Een verkocht-bord aan een woning, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een verkocht-bord aan een woning, foto ter illustratie. © ANP

Makelaarsvereniging komt met keurmerk en website voor ‘eerlijk bieden’ bij aankoop huis

Huizenkopers kunnen vanaf september op sommige woningen bieden via een website met een gecontroleerd systeem, zodat het proces eerlijker en transparanter verloopt. Makelaarsvereniging VBO geeft 1250 aangesloten makelaarskantoren de mogelijkheid om bij wijze van proef mee te doen en daarmee een keurmerk ‘Eerlijk Bieden’ te krijgen.

4 reacties

 • Timo Cleton

  2 maanden geleden
  Haha een keurmerk. Keurmerken worden bedacht door de mensen die er baat bij hebben en zijn er niet om een consument iets beters te geven.
 • van der Smit

  2 maanden geleden
  Vroeger, was de makelaar een nobel gewetensvol beroep, net als andere beroepen. Een gedegen opleiding, bouwkunde vaak een struikelblok. Als je dat niet haalde mocht je geen taxaties verrichten. Nu zijn er vele die spelen met het geld van de verkoper en koper, lekker makkelijk voor eigen gewin, parochie. Nee, de charme van dit beroep is verloren gegaan, zo vind ik, het zijn net cowboys.
 • Julius Bruins

  2 maanden geleden
  Makelaars en "eerlijk", hilarisch😅😅😅, ik moet de eerste nog tegenkomen.....
 • Ep Sluiter

  2 maanden geleden
  HILVERSUM/ ARNHEM - Makelaars krijgen vaak een bonus bij de verkoop van een huis. Die bonus krijgen ze over het bedrag dat overboden wordt, meldt tv-programma ‘Radar’, dat undercover ging bij elf makelaars in Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Haarlem en Utrecht. Meeste makelaars zijn criminelen zo gauw het met geld te maken heeft zijn maar weinig mensen meer te vertrouwen