Michiel Baeten en Linde van Veenendaal (r) kochten samen met Annah Mossman en Luc Beurskens dit huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel Baeten en Linde van Veenendaal (r) kochten samen met Annah Mossman en Luc Beurskens dit huis. © Koen Verheijden

Met vrienden een woning kopen: 'Opeens hadden we veel meer geld te besteden'

Een huis kopen met vrienden, ouders of kinderen. Het kan een oplossing zijn om een fijne woning te bemachtigen in de huidige krappe woningmarkt. Maar het heeft wel wat voeten in de aarde.

4 reacties

 • Tom Oosterhuis

  2 maanden geleden
  Sorry, maar grotendeels van het verhaal klopt niet of wordt te mooi weergegeven. Er is bijna geen gemeente die zomaar een woningsplitsing toe staat. Daarnaast heeft het samen kopen veel risico’s oa ook met toeslagen omdat je met meerdere mensen op 1 adres staat ingeschreven
 • Rob Brama

  2 maanden geleden
  Het gaat enkel en alleen om geld. Als een gemeente het hele dorp aan een projectontwikkelaar kan verkopen voor tientallen miljoenen, dan doen ze dat. Het belang van de burger interesseert ze geen ene moer. Het gaat om rijk en nog rijker worden. Het zelfde geldt bij grote kantoorgebouwen, een groot gedeelte blijft altijd leeg staan. Maar zolang er gebouwd wordt stroomt er geld binnen.
 • henk hartog

  2 maanden geleden
  In elke Dorp of stad draait het om Project ontwikkelaars, DE grote jongen die dollar tekens in hun ogen hebben.. Vele en vele gemeentes zijn al jaren en jaren DOM bezig om vele grondstukken aan die Gladde jongens te verkopen. de Gewone Burger grijpt weer mis..
 • J.H. Klaasen

  2 maanden geleden
  De klok wordt zo 60 jaar terug gezet. Mijn ouders moesten vroeger ook maar bij iemand gaan inwonen omdat ze geen huis konden krijgen. Dit wil je toch niet meer. Er wordt te veel aan projectontwikkelaars overgelaten. Die willen alleen maar heel grote woningen bouwen, anders is het niet lucratief genoeg. Hier is een taak voor de overheid, die voorwaarden moet gaan opleggen aan het bouwen door projectontwikkelaars, dus ook kleinere en betaalbare woningen.