Volledig scherm
Nederland, Halfweg, 19-06-2017Joost PrinsenFoto Marco Okhuizen Joost Prinsen voor online liggend © Marco Okhuizen

'Mijn vrouw vindt de wc bij mijn broer niet schoon genoeg'

LevenslesWijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (76) een eind op weg is, beantwoordt hij uw vragen.

Vraag: Ik heb een broer die er met zijn vrouw andere normen op het gebied van hygiëne op nahoudt dan wij wenselijk vinden. Om kort te gaan: het toilet kan er vies uitzien. Voor mijn vrouw is dat een reden niet mee te gaan naar een feestje. En zij begrijpen niet waarom ze niet meekomt. Lijkt me moeilijk uit te leggen.

Antwoord Joost: Een niet zo proper toilet: ziedaar lieve kinderen waarom mamma nooit meer naar oom Peter en tante Wilma gaat. De uitdrukking ‘er zijn familiebanden om minder teloor gegaan’ lijkt me hier niet van toepassing. Als minuscule reden voor twist in de familie kan het zo in het Guinness Book of Records.

Een paar vragen rijzen: heeft moeder smetvrees en wil zij dus sowieso niet naar huizen waar een stofje ligt? Heeft moeder de pest aan oom Peter en/of tante Wilma en grijpt zij een vies toilet aan als excuus om hen niet te hoeven zien? Heeft moeder, net als ik trouwens, de pest aan verjaardagen en heeft ze nog net op tijd een superieure smoes bedacht om er niet heen te hoeven? Ik had altijd wel een voorstelling of ingelaste repetitie bij de hand, maar een minder nette wc: klasse mevrouw!

Quote

Uw broer en zijn vrouw zou ik er buiten houden

Joost Prinsen

Aardige inleiding, maar de vraag blijft hangen: wat doen we eraan?

Mijn antwoord, meneer: als dat toilet een smoes is, moet uw vrouw even praten. Met u. Als het de echte reden is, moet ze wat langer praten. Met de psychiater.

Uw broer en zijn vrouw, mensen voor wie ik om een of andere reden een warme sympathie koester, zou ik er buiten houden.

Speelt er iets tussen u en uw kinderen, familie, vrienden, buren of collega’s? Leg de kwestie voor aan Joost Prinsen. Mail uw vraag naar joostmagtweten@persgroep.nl

  1. Stikstofprobleem gijzelt woningbouw: huizentekort loopt verder op

    Stikstof­pro­bleem gijzelt woningbouw: huizente­kort loopt verder op

    Het aantal vergunningen voor woningbouw neemt af. De reden: de schadelijke stikstofuitstoot bij de bouw die natuurgebieden kan beschadigen. Bouwprojecten staan sinds een uitspraak van de rechter over het Nederlandse stikstofbeleid op losse schroeven, waardoor voorlopig lang niet genoeg nieuwe huizen worden gebouwd om de woningnood op te lossen. ,,Dit gaat helemaal mis”, zegt Jan Fokkema namens projectontwikkelaars.