Gmak.nl mag geen advertenties meer op Funda.nl zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Gmak.nl mag geen advertenties meer op Funda.nl zetten. © Gmak

NVM-makelaars openen aanval op internetmakelaars en eisen Funda-ban

Internetmakelaars die huiseigenaren gedeeltelijk zelf hun woning laten verkopen, zouden per direct moeten worden geweerd op huizenplatform Funda.nl. Dat staat in een brandbrief van alle regionale afdelingen van makelaarsvereniging NVM. Volgens Funda hebben die afdelingen er niets over te zeggen.

3 reacties

 • W vanVlaanderen

  2 jaar geleden
  Toch waren wij heel blij met Ikverkoopmijnhuiszelf. Veel kantoor Makelaars bieden weinig ruimte om zelf werk te verzetten en geld te sparen of zelf te ontvangen. Eens met controle, maar ook de NVM makelaars meten verschillend en geven flinke verschillende verkoop-prijzen af. Foto's en interieur styling bij vaste afnemers. De eigenaar krijgt de rekening. Interieur look is belangrijker dan technische staat en bouwkwaliteit. Verkoop via eenmalig bod, hoogste bieder koopt. Zo drijven ze de prijs op.
 • Rick Oudleusen

  2 jaar geleden
  De NVM streeft de verkeerde doelstellingen na. Waarom zijn er zoveel makelaar NIET aangesloten bij de NVM? De Nederlandse Vereniging van Makelaars...die naam impliceert dat elke makelaar zich zou moeten kunnen aansluiten, zonder aan belachelijke en protectionistische eisen te moeten voldoen. Lid van de NVM zijn heeft niets meer te maken met kwaliteit. Als dat de doelstelling zou zijn, kon ELKE goede makelaar zich bij hen aansluiten, en deze discussie onnodig zijn.
 • JP Dokter

  2 jaar geleden
  Als die zogenaamde NVM makelaars hierover zoveel problemen maken, laten ze eerst bij zichzelf te rade gaan. Het gebeurd nu aan de lopende band, dat NVM makelaars een huis in de portefeuille nemen en maar 2 kijkdagen organisren. Vol is vol. En als die op Funda komen, dan kan je niet eens meer een afspraak maken. Dus waarom dan het huis op Funda zetten? Ik dacht altijd, dat de klant koning was/is.
 1. Sandra (43) verhuurde huis aan ‘betrokken man’, maar hij sloopte alles én maakte er grote wietplantage van
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Sandra (43) verhuurde huis aan ‘betrokken man’, maar hij sloopte alles én maakte er grote wietplanta­ge van

  Beschimmelde kozijnen. Een muur volledig eruit gesloopt. De televisies verkocht, al het nieuwe meubilair onherkenbaar. Sandra Houdijk (43) verhuurde haar huis, maar nu kan ze niet anders dan spijt hebben van die beslissing. De politie trof er vorige week honderden wietplanten in een volledig verwoeste woning aan. ,,Hoe kan dit verdomme mogelijk zijn?’’