Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken moeten er 900.000 woningen bij tot en met 2030. Dat getal wordt in twijfel getrokken.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken moeten er 900.000 woningen bij tot en met 2030. Dat getal wordt in twijfel getrokken. © Kees Martens/DCI Media

Onenigheid over bouw van bijna 1 miljoen huizen

Nederland moet tot 2030 zo'n 900.000 woningen bouwen om het woningtekort en daarmee de woningnood op te lossen, stelt demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Er is volgens een onderzoek dat ze liet uitvoeren meer geld nodig voor de bouwplannen. Woningmarktdeskundigen zetten vraagtekens bij de noodzaak van zo veel nieuwe huizen én er is discussie over ‘bouwen in het groen’.

2 reacties

 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  De bevolking vergrijst, en toch naderen we rap de 18 miljoen inwoners. Hoe kan dat dat? En waarom is er, ondanks de coronabeperkingen, toch nog een groot tekort aan personeel? Is het tekort door de bocht om te stellen dat er veel immigranten binnenkomen die niet werken en wél ergens moeten wonen? Of hebben we steeds meer single-huishoudens? Realiseren wij ons eigenlijk wel dat we bezig zijn om een bubble te creëren die nu al groter is dan die van voor de onroerendgoedcrisis van 2008?
 • henk hartog

  2 maanden geleden
  Het is een RAMP. DUIZENDEN EN DUIZENDEN MENSEN wachten al jaren op een SOCIALE HUURWONING ( zelfs m'n dochter wacht al 6 jaar op een huurwoning) er moet méér ACTIE komen, genoeg plek. Weilanden gebruiken voor woningbouw, OOK de kleine dorpen in Nederland aanpakken want daar is ook genoeg plek om woningbouw te organiseren. OOK de fouten herstellen wat bv de gemeente kampen gaat doen. EEN YUPPEN WIJK bouwen. Een en al dure koophuizen van rond de 5 TON.. Daar heb je niks aan.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”