Hollandse Hoogte / AFP
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / AFP

Prijs voor gas breekt door grens 1 euro per kubieke meter: ‘Zorg over voorraad voor de winter’

De gasprijs is nog nooit zo hoog geweest als nu voor huishoudens die een nieuw contract moeten afsluiten. Bij sommige energieleveranciers is de grens van 1 euro per kubieke meter gepasseerd. Aanbieders hebben zorgen over de zeer lage stand van de gasreserves. 

6 reacties

 • J. Albers

  1 jaar geleden
  Wat ben ik blij met een flutkabinet die aan de hand loopt van partijen die hun linkse hobby’s propaganderen en Nederland, en veel van haar inwoners daarmee naar de bedelstaf leiden! Op naar nog meer idioterie van D66 en alles links dáárvan. Trouwens de VVD met Rutte heeft wat dat betreft ook een ruggengraat van elastiek. NL graaft haar eigen graf. Tijd voor realisme dacht ik zo!
 • Gerrit Brink

  1 jaar geleden
  Het befaamde gasnetwerk in NL, ombouwen naar Waterstofgas en CV ketels en gasfornuizen ombouwen naar Waterstofgas ed. Stikstofgas- en Waterstofgascentrales bouwen! Buurt- en huisbatterijen opslag, aanmaken c.q. stimuleren! Eventueel kerncentrales bouwen!
 • E van der Harg

  1 jaar geleden
  Het vervelende is dat we wel degelijk voor een lange periode nog afhankelijk zullen zijn van gas. Want zelfs al zouden we in staat zijn voldoende electriciteit op te wekken, dan nog zitten we met een groot probleem. Ons netwerk is oude landweg ineens een 8 baans snelweg moet worden omdat Brussel het eist. Laat men in vredesnaam met voorrang in heel Nederland en vooral in de gebieden buiten de Randstad voorrang geven aan het volledig vernieuwen van het stroomnet, en dan pas verder kijken.
 • Harm Platz

  1 jaar geleden
  @A van Klaveren: Zonder kerncentrale is het onmogelijk te voldoen aan de energiebehoefte. Zonnepaneel parken en windmolen parken nemen heel erg veel ruimte in, in combinatie dat wij in één van de dichtst bevolkte landen wonen helpt dan niet mee.
 • A van Klaveren

  1 jaar geleden
  Een land mag voor zijn energie nooit afhankelijk zijn van andere landen. Je loopt financiële en politieke risico’s. Men kan allerlei eisen stellen aan de levering. Nederland moet zorgen voor voldoende eigen energie door bijvoorbeeld extra snel zonnepanelenparken aan te leggen en het gebruik van gas uit Groningen langzamer af te bouwen. Bovendien moet energielevering weer genationaliseerd worden. Privatisering was een dom idee.