Thijmen Geluk
Volledig scherm
© Thijmen Geluk

Ruud (54) stopte na veel gedoe met stadsverwarming en krijgt nu juist geld terug: ‘Credits naar mijn vrouw’

EnergierekeningHoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ruud Smit (54) uit Utrecht.

4 reacties

 • Erik Steverink

  2 maanden geleden
  Die thuis- of wijkaccu’s helpen een beetje in de zomer om ‘s avonds je lampen aan te doen. Het helpt dus een beetje, maar ze zijn nutteloos in de winter als je warmtepomp maximaal draait. Een oplossing voor het salderen is het niet echt, als je je overschot van augustus wil gebruiken in januari.
 • Nico van de Kamp

  2 maanden geleden
  Ik dacht ook dat je vloerverwarming nodig had als je een warmtepomp wilt toepassen vanwege de lage temperatuur warmte die een warmtepomp levert. Het is dus toch mogelijk Wij zitten nu met een ketel van 20+ jr., waarbij we rekening houden dat het de komende jaren wel een keer ophoud. Ik weet niet of het mogelijk is maar in ben wel nieuwsgierig naar de specs hoe je dit gedaan hebt? Merk warmtepomp, evt. specifieke aanpassingen. Wij hebben zonnepanelen 6720Wp
 • c donkelaar

  2 maanden geleden
  Prima dat voordeel maar wat kostte de zonnepanelen en warmtepompen?
 • Johan Zwet

  2 maanden geleden
  Supermooi dat ditzo kan en gelukt is en mooi om anderen ermee te inspireren. Het afschaffen van de saldering kan inderdaad nog wat aanpassingen nodig maken... Misschien nog wat PVT-panelen erbij die ook zomerwarmte kunnen vangen, samen met een warmte opslag?