Skypen met Michiel: 'Hoe verbind ik de keuken met de woonkamer?’

videoInterieurarchitect Michiel de Zeeuw geeft wekelijks persoonlijk advies via Skype. Rob probeert zijn keuken en woonkamer wat meer met elkaar te verbinden, maar zelf lukt hem dat niet. 

Het ingewikkelde in Robs woonkamer is een schuine wand richting de keuken. Bovendien heeft hij een groot of zelfs ‘lomp’ tv-meubel staan waarvan hij niet goed weet wat hij ermee moet.

,,Geen makkelijke ruimte inderdaad”, erkent Michiel de Zeeuw. ,,Als je die hal nou eens in één kleur schildert, dan creëer je daarmee een soort blok in je woonkamer”, doceert hij. ,,Dan wordt het een soort doosje in de ruimte en doe je iets met de architectuur van je huis.”

Verder zegt Rob te stoeien met de eettafel. Die zorgt nu voor een smalle doorgang richting de keuken. Als oplossing denkt De Zeeuw aan een bank tegen de muur, in plaats van stoelen. Die verdwijnt deels onder de tafel en daardoor creëer je meer ruimte. Een goede suggestie, vindt Rob. Ook een alternatief tv-meubel voor meer persoonlijke spullen vindt hij een goed idee.

Deze videoserie is eerder uitgezonden bij Eigen Huis & Tuin.

Rob krijgt tips van Michiel de Zeeuw voor het inrichten van zijn woonkamer en keuken.
Volledig scherm
Rob krijgt tips van Michiel de Zeeuw voor het inrichten van zijn woonkamer en keuken. © Eigen Huis & Tuin