Ter illustratie: Project De Houttuin in Woerden, op de locatie van het voormalige FNV-pand: er komen 82 sociale huurwoningen van GroenWest (50 tot 70 m² GBO) en 99 middeldure huurwoningen (50 tot 100 m² GBO). Daarnaast komen er ook nog twee appartementengebouwen met koopappartementen (60 tot 85 m²).
Volledig scherm
Ter illustratie: Project De Houttuin in Woerden, op de locatie van het voormalige FNV-pand: er komen 82 sociale huurwoningen van GroenWest (50 tot 70 m² GBO) en 99 middeldure huurwoningen (50 tot 100 m² GBO). Daarnaast komen er ook nog twee appartementengebouwen met koopappartementen (60 tot 85 m²). © Marlies Wessels

Sociale woningbouw loopt tegen grenzen aan vanwege een gebrek aan grond, maar er gloort hoop

Er is voor woningcorporaties te weinig grond om nieuwe woningen te bouwen, en de grond die er wel is, is te duur. Dat concludeert branchevereniging Aedes op basis van een enquête onder tachtig woningcorporaties.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”