Volledig scherm
© ARKITEKTVÆRELSET

Stevig chalet biedt adembenemend uitzicht op Noors fjord

Binnenkijken bijRegelmatig kijken we met de sectie wonen van deze site over de grens, op zoek naar huizen die opvallen om hun vorm of schoonheid. Deze stevige chalet heeft alles in zich om de bewoners tot rust te laten komen, maar heeft het soms ook zwaar te verduren.

Het eerste waar je op let als je dit huis ziet, is de fantastische omgeving. De chalet is gebouwd op een Noorse berg. Hij heeft dan ook guur weer en een harde wind te verstouwen. Bovendien is er lawinegevaar. Het was een uitdaging voor de architecten om een huis te bouwen dat daar tegen bestand was. De strenge bouwregels lieten enkel een saai ontwerp toe, maar er was buiten de creativiteit van de architecten gerekend.

Door de dennenhouten gevelbekleding diagonaal te nagelen en ramen met grillige vormen te plaatsen kreeg de chalet een heel moderne uitstraling. Het weglaten van een simpel element als dakgoten en regenpijpen zorgt dan weer voor een veel strakkere aanblik. Met hoekramen en schuifvensters wordt de natuur maximaal naar binnen getrokken. Voor een perfecte harmonie zijn ook de kleuren van het interieur afgestemd op de omgeving.

Volledig scherm
. © ARKITEKTVÆRELSET
Volledig scherm
© ARKITEKTVÆRELSET
Volledig scherm
© ARKITEKTVÆRELSET
Volledig scherm
© ARKITEKTVÆRELSET
Volledig scherm
© ARKITEKTVÆRELSET
  1. Stikstofprobleem gijzelt woningbouw: huizentekort loopt verder op

    Stikstof­pro­bleem gijzelt woningbouw: huizente­kort loopt verder op

    Het aantal vergunningen voor woningbouw neemt af. De reden: de schadelijke stikstofuitstoot bij de bouw die natuurgebieden kan beschadigen. Bouwprojecten staan sinds een uitspraak van de rechter over het Nederlandse stikstofbeleid op losse schroeven, waardoor voorlopig lang niet genoeg nieuwe huizen worden gebouwd om de woningnood op te lossen. ,,Dit gaat helemaal mis”, zegt Jan Fokkema namens projectontwikkelaars.