De twee koppels die gaan strijden om het huis.
Volledig scherm
De twee koppels die gaan strijden om het huis. © Qmusic

Twee stellen strijden om jaar lang gratis wonen in Huis van Qmusic

Een betaalbaar huis in Utrecht vinden is op z'n zachtst gezegd lastig. Twee stellen zijn een stap dichterbij dankzij een ludiek radiospel van Qmusic. Jhelisa(23) en Jamal(24) nemen het op tegen David(23) en Iris (22). Het winnende koppel wint een jaar lang gratis wonen. 

Bij Qmusic-dj en zogenaamde makelaar Domien Verschuuren strijden ze om zo veel mogelijk sleutels, want slechts één sleutel past. Presentatieduo Mattie en Marieke richt ondertussen Het Huis van Q in. Vanaf woensdag wordt een hele week uitzending gemaakt op locatie.

Jhelisa & Jamal

Jhelisa & Jamal hebben elkaar leren kennen via vrienden. Zij speelde ‘hard to get’ om zijn hart te winnen, zo tekent Qmusic op. Inmiddels weten ze zeker dat ze voor altijd samen willen blijven. Oorspronkelijk komen ze uit IJsselstein, maar Jhelisa is uitgevlogen naar Utrecht. Daar woont ze samen met vriendinnen. Jamal woont bij zijn moeder. Samen zijn ze toe aan een nieuwe stap: samenwonen.

Iris & David

Iris en David kwamen elkaar twee jaar geleden tegen op Tinder. En wat blijkt: ze wonen bij elkaar om de hoek. Nu vinden ze het tijd om samen te gaan wonen. Iris woont samen met vriendinnen en David woont in een studentenhuis. Zij is sportief en heeft professioneel gekorfbald. Nu richt ze zich vooral op haar werk bij de Nederlandse Spoorwegen. David zit ook niet stil. Hij volgt momenteel twee studies. Ze zijn naarstig op zoek naar een eigen plekje.

Gedurende de week moeten de stellen bij Domien spelletjes doen. Elke gewonnen challenge levert een sleutel op. Slechts één sleutel past uiteindelijk op de deur van het Huis van Q. Maar niemand weet welke. Het is dus zaak zo veel mogelijk sleutels te winnen om de kansen te vergroten. Op 6 november moet blijken welk stel Het Huis van Q kan betreden en er een jaar gratis mag wonen. Tot die tijd maken Mattie & Marieke hun ochtendshow en Domien zijn middagshow vanuit Utrecht.

Mattie, Marieke en Domien, deejays van Qmusic.
Volledig scherm
Mattie, Marieke en Domien, deejays van Qmusic. © Qmusic