ANP / ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP / ANP

Veiligere cv-ketel is vanaf 1 april verplicht en dat voel je in de portemonnee

GasketelwetDoor de nieuwe Gasketelwet, die op 1 april van kracht wordt, moeten tal van cv-ketels die niet voldoen aan de nieuwe koolmonoxide-regels aangepast worden. Het onderhoud aan een ketel wordt ook tientallen euro’s duurder.

11 reacties

 • Robert Kruger

  2 maanden geleden
  Mijn cv ketel van ca.12 jaar oud voldoet al vanaf de aanschaf aan de CO eisen. Ook heb ik als extra een CO detector naast de ketel die bij een toch mogelijk te hoog Co de ketel uitschakelt. Helaas heeft mijn zeer deskundige installateur met zijn bedrijf moeten stoppen aangezien de kosten voor zo'n CO certificaat op zijn leeftijd te hoog zijn.
 • G. Molen

  2 maanden geleden
  1 april kikker in je bil Ha ha
 • Luuk Boerman

  2 maanden geleden
  @Evert Slager, klopt, die installatie op de foto is echt dieptriest. Deze meneer moet de prutser die dit gemaakt heeft er aan z'n oren bij slepen en e.e.a. gratis op laten lossen. Je maakt dit soort installaties veilig, of je maakt het niet.
 • JM SCHINKEL

  2 maanden geleden
  1 april???
 • Evert Slager

  2 maanden geleden
  @Luuk Boerman , de spijker op zijn kop . De mensen willen allemaal voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en laten dan door een klussenbedrijfje of een derde rangs installateur de installatie aanleggen. Als het niks mag kosten mag je ook niks verwachten. Ze mogen blij zijn dat het nu wettelijk verplicht wordt om dit goed aan te pakken voor er doden vallen . Als ik de installatie bij meneer Jacobs bekijk dan vind ik dat gene die dat gemaakt heeft zich diep moet schamen. Wat een prutswerk.