Denis de Jong (l) en Willy Martinius, bewoners van de Van Beeckstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Denis de Jong (l) en Willy Martinius, bewoners van de Van Beeckstraat. © Nico Schouten

Vrouw zet gaskachel terug in nul op de meter-woning: ‘Het is een hel om te slapen’

Ze worden de huizen van de toekomst genoemd. Dé oplossing voor de klimaatcrisis. Maar niet iedereen in Zoetermeer is gelukkig met de nul-op-de-Meter-woningen. ,,Ik zit met een deken op de bank. En mijn strot is droog.” Volgens verhuurder De Goede Woning is het een kwestie van wennen. 

5 reacties

 • Hans tierolf

  2 jaar geleden
  Een bekend fenomeen is dat de spanning stijgt (tot soms boven de 250 V) bij de afnemers als er veel energie wordt opgewekt/teruggeleverd. Het openbare net en huisinstallaties is ontwikkeld vanuit het uitgangspunt dat er alleen energie naar de verbruikers gaat. Dus dit moet anders aangepakt worden, dus samen met de netwerkbedrijven en installateurs moeten grootschalige nul op de meter projecten op haalbaarheid getest worden. Politiek moet een stapje opzij gaan.
 • Joseppe Greuters

  2 jaar geleden
  Stop er alsjeblieft mee met het opleggen van dit soort zaken en geef mensen de keuze.... Ik moet er niet aan denken om in een huis met zo'n systeem te moeten wonen...
 • aalt dokter

  2 jaar geleden
  Onze (R)overheid rotzooit overal maar wat aan, behalve aan de pensioenen, daar weten ze heel goed weg mee. Bij DNB worden de pensioenen geïndexeerd maar bij de overige pensioenfondsen dreigt elk jaar weer de korting. Visserij is al op sterven na dood. Met de landbouw en veeteelt gaat het ook die kant op, maar de klimaatgekken willen hun doel binnen de kortste tijd verwezenlijkt zien.
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  En maar verder doordrukken dat klimaat- neutraal.. Goedschiks of kwaadschiks...
 • J Visser

  2 jaar geleden
  Goedkope electronica zonder goede filters tegen harmonischen. Je ziet het steeds meer. Maar daar kijkt een gemiddelde NEN3140 of 1010 niet naar dus voldoet het. En ook onze overheid slaapt al jaren op dit gebied
 1. Tea en buren zijn radeloos door huurwoningen vol met schimmel: ‘We worden bijna uitgelachen, zo voelt het’
  PREMIUM

  Tea en buren zijn radeloos door huurwonin­gen vol met schimmel: ‘We worden bijna uitgela­chen, zo voelt het’

  Schimmels, vochtplekken, een muffe lucht in huis. Een hoestje dat maar niet over gaat. Tea Basch-Van Seters (54) en haar buren zijn ten einde raad. Een bouwfout zorgde voor grote lekkages in hun huurwoningen, met grote schade aan vloerbedekking, meubels én muren. Maar voor een goede oplossing geeft de woningcorporatie al een jaar niet thuis. ,,Ze laten je gewoon voelen alsof je niets waard bent.”
  Sliedrecht