Wilma heeft zich laten afsluiten van de gaslevering in haar woning . Zij heeft een oplossing voor alternatieve verwarmingen met waxinelichtjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilma heeft zich laten afsluiten van de gaslevering in haar woning . Zij heeft een oplossing voor alternatieve verwarmingen met waxinelichtjes. © Foto Ruud Voest

Wilma (61) heeft haar gaskraan laten afsluiten: ‘Ik kan geen 700 euro per maand aan gas betalen’

Niet meer douchen, maar jezelf wassen vanuit een emmer. Geen aardappels op het fornuis, maar uit de magnetron. En de woonkamer verwarmen met waxinelichtjes. Wilma Maree (61) heeft in haar huis het gas laten afsluiten. ,,Ik kan geen 700 euro per maand aan gas betalen.”

48 reacties

 • Ben Mulder

  5 maanden geleden
  Knap hoor een gaskraan afsluiten .kan hem wel dicht draaien Wat een taalgebruik.
 • JOSE Furrer

  5 maanden geleden
  Je kan je gas wel laten afsluiten alleen je betaald nog steeds je vastrecht kosten of je moet het in de straat laten afsluiten
 • Antoine Schemkes

  5 maanden geleden
  €700,- in de maand is ook wel erg veel. Dat moet zuiniger kunnen...
 • Hein Kettelarij

  5 maanden geleden
  Van gas af gaan is natuurlijk onzinnig. Als je dat wilt, draai dan gewoon de hoofdkraan dicht en klaar is Wilma! Bespaart je de afsluitkosten en de eventuele latere aansluitkosten.
 • L. de Kock

  5 maanden geleden
  Te triest voor woorden dat het in NL zover moet komen. Drastisch maar begrijp goed dat mevrouw schulden wil voorblijven. En de potten, het geeft lekkere warmte af. Alleen voor een kleine ruimte. Op een boot gebruiken wij het ook als verwarming. Werkt prima. Sterkte voor alle mensen die het zwaar hebben met deze belachelijke, schandalige situatie.