Een impressie van de woontoren die hartje Apeldoorn moet komen. De verkoop van de 139 koop- en huurappartementen is stilgelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van de woontoren die hartje Apeldoorn moet komen. De verkoop van de 139 koop- en huurappartementen is stilgelegd. © Mirador

Woningbouw­pro­jec­ten vallen stil of gaan helemaal niet door: ‘We zitten in een perfecte storm’

Woningbouwplannen gaan achter elkaar in de pauzestand of worden geschrapt. In Apeldoorn is gisteren de bouw van een prestigieuze woontoren in het hart van de stad uitgesteld. En dat is geen uitzondering, zeggen bouwexperts in (Oost-)Nederland. Woningnood of niet, huizen worden door ‘een perfecte storm’ onbetaalbaar.

24 reacties

 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  Veertig jaar geleden waren er premie A en B woningen (met subsidies) o.a. voor starters en zelfs met één inkomen (ook alleenstaanden) een woning konden kopen. Door de emancipatie kwamen er veel twee verdieners. Er kon meer geleend worden, zelfs meer dan de koopprijs van de woning met gevolg dat de huizenprijzen omhoog schoten. Tegenwoordig zijn er geen premie woningen en kan een alleenstaande geen of heel moeilijk een woning kopen. Misschien een idee voor de huidige krappe woningmarkt.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Linksom of rechtsom gebouwd moet er worden,het behoort tot de grondwet dat iedere inwoner een dak boven zijn haar hoofd heeft
 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  HJ Veltkamp, als huizen in verhouding niet veel duurder zijn geworden, waarom kon het dan vroeger wel? Misschien omdat men zich toen meer wou ontzeggen dan tegenwoordig?
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Door het toenemend aantal inwoners zal de vraag naar grond stijgen en als de vraag stijgt stijgt ook de prijs.
 • HJ Veltkamp

  2 maanden geleden
  @Woutvan kestere, Je hebt het niet begrepen. Vroeger kon je op 1 loon een huis kopen. Tegenwoordig lukt het met 2 lonen niet meer.