Iemand houdt zich warm op een bank in de huiskamer met thee en een deken. Door de stijgende gasprijzen draaien veel mensen de kachel lager.
Volledig scherm
Iemand houdt zich warm op een bank in de huiskamer met thee en een deken. Door de stijgende gasprijzen draaien veel mensen de kachel lager. © Jeffrey Groeneweg

Worsteling in veel huishoudens: hoe hoog zetten we de thermostaat en hoe blijven we toch warm?

oproepHet is een worsteling in veel huishoudens: zetten we de thermostaat alweer aan en zo ja, hoe hoog? Nederlanders willen massaal hun energiekosten drukken vanwege de stijgende gasprijzen, maar niemand wil écht in de kou zitten.

14 reacties

 • Heijkoop

  3 maanden geleden
  De c.v staat helemaal uit. Het warmwater kook ik in de http://waterkoker.Om mijzelf te wassen. In de avond rond 20.00 zet ik de c.v aan en na twee uur weer uit. Echt stroom er ook af anders maakt de c.v warm water aan. Als ik ga douchen zet ik de c.v ff aan. Elektrische deken in bed zodat ik warm wordt als ik te koud ben geworden maar die trek ik er uit als ik ga slapen.
 • Esther Scheepstra

  3 maanden geleden
  Veel warme kruiden thee drinken 1x koken in water koker en in 1,5 liter pompkan doen. Dik vest over http://trui.In huis niet te lang stil zitten...veel klusjes doen of buiten wandelen. Veel hete pepers eten. Vroeger naar bed met boek dubbele deken en pittenzak.En thermosokjes aan. Halve vingerhandschoentjes dragen. Bij telage bloedruk meer zoethoutthee drinken.
 • F.M. Verdonk

  3 maanden geleden
  De verwarming nog niet aan gehad, als hij dat wel gaat staat hij in de basis op 15 en 's avonds een paar uur op 17. Dit had ik vorig jaar al zo, en dat was vol te houden. Handgebreide wollen sokken (niet de acryl-zooi van action en dergelijke), goede sloffen en als het echt koud aanvoelt een snuggle hoodie van de intratuin. Met die hoodie heb ik het echt niet meer koud gehad. Tot nu toe is het daar echter nog te warm voor.
 • Barry Meijer

  3 maanden geleden
  Thermostaat op 12 graadjes, ik verwarm net als Adri met een petroleum laser kachel. In België kan je dat bij t tuincentrum voor €32 de 20 liter kopen. Het ruikt niet is lekker warm en dat voor nog geen €65 in de maand. Badkamer ff straalkacheltje aan voor nog geen €30 in de maand.
 • Peter van den Noort

  3 maanden geleden
  Heb het geluk dat ik in een zeer goed geïsoleerde woning woon en heb tot op dit moment nog geen verwarming nodig gehad, op tijd de gordijnen dicht en heb de radiator aan de huiskamerkant, komt de temperatuur nog steeds niet onder de 20 graden. Ook nog zonnepanelen, kom de energiecrisis wel door.