Het afgebrande huis in de Vossiusstraat in Dordrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het afgebrande huis in de Vossiusstraat in Dordrecht. © Funda

Zo ziet het uitgebrande ‘Funda-huis’ er na een flinke opknapbeurt uit

Je moet er maar zin in hebben: een volledig uitgebrand huis weer bewoonbaar maken. Dordtenaar Suat Deringoz slaagde er met zijn aannemersbedrijf Star Team in om het veelbesproken ‘Funda-huis’ een grondige metamorfose te geven. Van zwartgeblakerd tot kraakhelder wit.

 1. Bijna 170 mensen willen Duitse ‘stuntprijsvilla’ zien: ‘Mensen staan letterlijk in de voortuin’
  PREMIUM

  Bijna 170 mensen willen Duitse ‘stunt­prijs­vil­la’ zien: ‘Mensen staan letterlijk in de voortuin’

  De Facebookpagina van Weusthuis Makelaardij ontplofte zowat nadat net over de grens bij Langeveen een riante villa met zwembad voor een ogenschijnlijk schijntje te koop werd aangeboden. Een artikel erover op deze site en AD.nl werd door meer dan een miljoen mensen gelezen. Daarmee houdt het niet op. Makelaar Bart Bulter: „Er willen 150 tot 170 mensen een bezichtiging doen. En dat terwijl de eigenaren hun huis in alle rust wilden verkopen...”
 2. Tuinliefhebber Monique, moet het nu stellen met ‘slechts’ een balkon: ‘Je kan een hoop meer dan je denkt’
  PREMIUM
  Mijn Tuin

  Tuinlief­heb­ber Monique, moet het nu stellen met ‘slechts’ een balkon: ‘Je kan een hoop meer dan je denkt’

  Monique Bouvy is ruim 30 jaar een fervent tuinliefhebber, maar moet het sinds twee jaar stellen met ‘slechts’ een balkon. Het is anders, maar kan volgens haar absoluut de moeite waard zijn. ,,Ik wil graag een lans breken voor het fenomeen balkontuin. Naar mijn mening wordt er nog veel te weinig gebruik gemaakt van balkons.” Wij gingen bij haar langs voor de rubriek Mijn Tuin.
 3. Onenigheid over bouw van bijna 1 miljoen huizen
  PREMIUM
  2

  Onenigheid over bouw van bijna 1 miljoen huizen

  Nederland moet tot 2030 zo'n 900.000 woningen bouwen om het woningtekort en daarmee de woningnood op te lossen, stelt demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Er is volgens een onderzoek dat ze liet uitvoeren meer geld nodig voor de bouwplannen. Woningmarktdeskundigen zetten vraagtekens bij de noodzaak van zo veel nieuwe huizen én er is discussie over ‘bouwen in het groen’.