Ter illustratie: zonnepanelen worden op het dak van een woning geïnstalleerd.
Volledig scherm
Ter illustratie: zonnepanelen worden op het dak van een woning geïnstalleerd. © ANP / ANP

Zonnepanelen huren in plaats van kopen, is dat slim?

Wie niet in één keer een flinke investering kan doen maar toch zonnepanelen op z'n dak wil, kan ze ook huren. Is dat een slimme zet?

4 reacties

 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  Ik en toch verhalen van mensen die met de huur van de panelen meer betalen dan dat ze opleveren......sommige dingen worden te rooskleurig neergezet.
 • J Snijder

  3 maanden geleden
  Een probleem wat er ook bijkomt kijken als je een nieuw huis wilt kopen en daarvoor een lening wilt zien ze direct dat je nog een lening hebt lopen namelijk de zonnepanelen hierdoor kan je hypotheek dus in gevaar komen !
 • C.G. godschalk

  3 maanden geleden
  Via de woningbouw vereniging kan je ze ook huren en kost het niet zo veel per maand tussen de 23 en 35 euro per maand verschilt per regio. Je hebt dan ook een service contract want elk jaar moeten zo schoongemaakt worden,anders loopt de opbrengst terug.
 • A.P. Scheltinga

  3 maanden geleden
  Vreemd artikel. Je huurt voor 60 per maand en bespaart voor 60 per maand? Waarom dan zonnepanelen nemen? Huren is dus helemaal geen supergoede oplossing. Net zoals op de huizenmarkt: huur is duur. Zowel op korte als op lange termijn. Beter kun je een speciale lening nemen en vervolgens de panelen kopen.
 1. Een kijkje achter de voordeur van verpauperde huizen vol arbeidsmigranten: ‘Het is droevig’
  PREMIUM
  22

  Een kijkje achter de voordeur van verpauper­de huizen vol arbeidsmi­gran­ten: ‘Het is droevig’

  Roemeense en Bulgaarse arbeidsmigranten die in kleine kamertjes in verpauperde huizen wonen. De buurt ervaart overlast, de leefbaarheid staat onder druk. In oude stadswijken in deze regio is dit steeds vaker aan de orde. In Deventer zijn ze het zat en werken ze aan een oplossing. Handhavers Marlon en Steve spelen daarbij een belangrijke rol. ,,We moeten de arbeidsmigrant niet uitbuiten als een moderne slaaf.’’
  Deventer