1. Heemschut ziet te veel erfgoed tegen de vlakte gaan in Flevoland: ‘Ontwikkelaars vinden dat makkelijker’
  PREMIUM

  Heemschut ziet te veel erfgoed tegen de vlakte gaan in Flevoland: ‘Ontwikke­laars vinden dat makkelij­ker’

  Flevoland heeft te weinig oog voor haar erfgoed. Te veel historische panden gaan tegen de vlakte, vindt Erfgoedvereniging Heemschut. Deze organisatie roept de provinciale politiek op om zowel bijzondere gebouwen als het landschap beter te beschermen. Flevoland kan op dit gebied een voorbeeld nemen aan Noord-Holland en Drenthe. ,,Ontwikkelaars denken vaak: sloop is makkelijker.’’
 1. Alleen nog biologisch sterke aardappels op onze borden? ‘De nieuwe rassen zijn veel robuuster’
  PREMIUM

  Alleen nog biologisch sterke aardappels op onze borden? ‘De nieuwe rassen zijn veel robuuster’

  Wie de komende tijd aardappels koopt in supermarkten of bij de groenteboer, gaat nieuwe namen tegenkomen. De bekende aardappelrassen Bintje, Frieslander en Agria verdwijnen daarentegen langzaamaan uit het schap, want zeven supermarkten gaan over op biologische rassen die beter bestand zijn tegen een beruchte ziekte. De overeenkomst is vandaag getekend in ‘pieperprovincie’ Flevoland, waar ze mede zijn ontwikkeld.
 1. Zieke fruitteler Michiel (48) haalt 20.000 euro op, maar krijgt ook keiharde nieuwe klap
  PREMIUM
  5

  Zieke fruitteler Michiel (48) haalt 20.000 euro op, maar krijgt ook keiharde nieuwe klap

  Fruitteler Michiel Appelhof (48) uit Zeewolde kreeg afgelopen zomer te horen dat hij een zeldzame vorm van kanker heeft. Om geld in te zamelen voor onderzoek deed hij wat hij altijd doet: appels verkopen. In een week tijd haalde hij daarmee 20.000 euro op voor het UMC Utrecht. De vreugde van dat mooie resultaat werd echter overschaduwd door een bericht dat Appelhof een paar dagen eerder kreeg.