Volledig scherm
© Ricardo Kievit

Ambulancedienst GGD Flevoland eist rectificatie van RTL

ZEEWOLDE - De ambulances in Zeewolde komen regelmatig later aan dan wenselijk, maar de Ambulancedienst GGD Flevoland herkent zich niet in de cijfers die RTL Nieuws daarover vandaag bekend heeft gemaakt.

Volgens de nieuwszender scoort Zeewolde landelijk gezien het slechtst: de ambulance zou bij 29 procent van de spoedritten te laat op de plek komen. Voor spoedritten geldt een landelijke norm:binnen een kwartier moet de ambulance ter plaatse zijn. Het grondgebied van Zeewolde is zo uitgestrekt dat dit niet altijd haalbaar is.

Spoedritten
Volgens de Ambulancedienst GGD Flevoland zijn er in 2015 in totaal 621 spoedritten gereden in Zeewolde, met een overschrijding van 17,2 procent. ,,Dit aantal is hoog maar er is absoluut geen sprake van 29 procent overschrijding,'' aldus de organisatie in een persbericht. Bovendien zouden de cijfers van dit jaar veel beter zijn. Tot en met augustus waren er 455 spoedritten voor Zeewolde. ,,Tot nu toe is er 59 maal overschreden ofwel 12,9 procent,'' aldus GGD Flevoland. Volgens de ambulancedienst zijn door RTL 4 'verkeerde selectiecriteria' gehanteerd met betrekking tot Zeewolde. GGD Flevoland eist een rectificatie.

Een overzicht van de aanrijtijden van ambulances per gemeente vind je op de website van RTL Nieuws.

Flevoland