De man verdween onder water na een sprong van de Stichtse Brug
Volledig scherm
De man verdween onder water na een sprong van de Stichtse Brug © Google Maps

Amersfoorter (19) komt om na sprong van Stichtse Brug bij Zeewolde

De vermiste zwemmer naar wie sinds gisteren werd gezocht op het Gooimeer, is gisteravond gevonden door specialisten van de politie. Het gaat om een 19-jarige jongen uit Amersfoort. De jongen raakte spoorloos na een spong van de Stichtse Brug, op de gemeentegrens van Almere en Zeewolde.

De jongen was met vrienden toen hij rond 17.30 uur van de Stichtse Brug over het Eemmeer sprong. De Amersfoorter kwam niet meer boven en zijn vrienden waarschuwden daarop de politie.

Die zochten met een helikopter, duikers en een sonarboot naar de jongen. Rond 19.00 uur werd de reddingsactie gestaakt, de kans dat het slachtoffer nog levend gevonden zou worden was nihil. Het politieonderzoek ging verder en een speciaal team vanuit Urk ging met opsporingsapparatuur op zoek naar de jongen. Gisteravond laat rond 00.00 uur werd hij in het water aangetroffen.

De politie zocht met tal van eenheden naar de Amersfoorter.
Volledig scherm
De politie zocht met tal van eenheden naar de Amersfoorter. © Caspar Huurdeman

Volgens woordvoerder Sari Schoo van Waterschap Vallei en Veluwe is het verboden om op de plek te zwemmen waar de jongen te water ging. ,,Het is levensgevaarlijk omdat er ook vaarverkeer langs kan komen. Op de zwemwaterapp kunnen mensen kijken waar je wel veilig kan zwemmen.”

Van een viaduct of brug springen is ook verboden. Het levert een springer die gesnapt wordt een bekeuring van 140 euro op.

Eerder deze zomer verdronk in Maastricht een man nadat hij van de Wilhelminabrug in de Maas was gesprongen. Hij werd uit het water gehaald en gereanimeerd, maar overleed later alsnog in het ziekenhuis. 

  1. Voorvechter Lyon (43) uit Nieuw Heeten maakt zich zorgen over risico verspreiding coronavirus bij nertsen: ‘Onze sector heeft het al zo moeilijk’
    PREMIUM

    Voorvech­ter Lyon (43) uit Nieuw Heeten maakt zich zorgen over risico versprei­ding coronavi­rus bij nertsen: ‘Onze sector heeft het al zo moeilijk’

    Nertsenfokkers maken zich wel degelijk zorgen over het risico op verspreiding van het coronavirus rondom hun bedrijven. Dat zegt Lyon Hutten uit Nieuw Heeten, die tot voor kort nog duizenden nertsen hield. Minister Carola Schouten stelde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer nog dat het risico ‘verwaarloosbaar’ is. Hutten: ,,Daar zijn we het niet mee eens.’’

Flevoland