Carlos voor het vakantiepark aan de Bosruiterweg bij Zeewolde
Volledig scherm
PREMIUM
Carlos voor het vakantiepark aan de Bosruiterweg bij Zeewolde © Ruben Schipper

Arbeidsmigranten in Zeewolde zijn het beu: ‘Alsof we in een stal leven, met een nummer aan ons oor’

Arbeidsmigranten in Zeewolde zijn de omstandigheden waaronder zij moeten werken en wonen zat. Vandaag deden zij hun beklag bij (loco-)burgemeester Winnie Prins van Zeewolde. ,,Het voelt alsof we in een stal leven, met een nummer aan ons oor en worden vervoerd naar waar we het werk moeten leveren. Zonder dat we echt rechten hebben. Je hebt geen keuze, je moet’’, zegt Carlos uit Spanje.

De FNV stelt de omstandigheden in de behuizing en de arbeidsvoorwaarden in een petitie aan de kaak. 347 migranten ondertekenden de ‘aanklacht’. Zij zijn afkomstig uit verschillende landen, maar wonen nu allemaal op een vakantiepark aan de Bosruiterweg. Een aantal is naar het gemeentehuis van Zeewolde gekomen om in gesprek te gaan met Prins. Ze willen dat de gemeente hen als volwaardige inwoners ziet. ,,Ik durf dit slavernij te noemen” zegt Kitty Jong vice-voorzitter van de FNV.

  1. Hoe een Zeewolder bedrijf (volgens justitie) als dekmantel diende voor internationale cocaïnetransporten
    PREMIUM
    video

    Hoe een Zeewolder bedrijf (volgens justitie) als dekmantel diende voor internatio­na­le cocaïne­trans­por­ten

    Chauffeurs, vrachtwagens en cocaïne. Transportdirecteur Charles B. (50) uit Zeewolde regelde volgens justitie alles voor internationaal drugsvervoer. Na invallen in 2015 vond de politie 42.000 euro in zijn kledingkast en cocaïne in het zwembad. Hoe een transportbedrijf uit Zeewolde – volgens het OM – als dekmantel fungeerde voor internationale cocaïnetransporten.

Flevoland