Volledig scherm
Tom Egberts verslaat Nederlands kampioen Lars Timmerman en Daan Meijer. © Mirjam van den Bremen

Atletiekbaan Zeewolde geopend

Zeewolde heeft een spiksplinternieuwe atletiekbaan. Er werd al bijna geschiedenis geschreven doordat het wereldrecord vijf kilometer op 19 seconden werd benaderd. Wind en slagregens gooiden roet in het eten.

Bij baanatletiek hoort zon en minimaal 25 graden. Het mocht niet zo zijn. Natuurlijk was dat een smetje op de openingsdag van de atletiekbaan maar uiteindelijk maalde niemand er om. Speerwerper Wietse Folkers uit Zeewolde had het goed voor elkaar. Een mooi veld speerwerpers die het tegen elkaar opnam. Vriendschap en kleine geldprijzen lokten de werpers, waaronder Daan Meijer van AV’34, naar de polder. Meijer nam het op tegen huidig Nederlands kampioen Lars Timmerman uit Hoogerheide en junior Tom Egberts uit Arnhem. De laatste ging er met de buit vandoor (72.02). De eveneens 21- jarige Mapel Korperaal uit Zeewolde droomt weer van een meerkampcarrière. “Dit is wat je als atleet nodig hebt. Naast het lopen zijn de technische trainingsmogelijkheden hier perfect”.

Echt spannend werd het gemaakt door het hypermoderne elektronische pagersysteem. Lampjes in de binnenrand van de atletiekbaan gaan zo snel lopen als je qua tijd instelt. De organisatie had het wereldrecord vijf kilometer als uitdaging geprogrammeerd. Vier Athlos atleten kwamen dicht bij de 12.37 maar strandden in het zicht van de haven. De lampjes bleken geen last te hebben van wind en regen.

Flevoland