Het bestemmingsplan gaat over dit gebied, nu nog landbouwgrond, links van de Hoge Vaart.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bestemmingsplan gaat over dit gebied, nu nog landbouwgrond, links van de Hoge Vaart. © Freddy Schinkel

Belangrijke dag voor gigantisch datacenter in Zeewolde: dit zijn de drie scenario's

pollOf Meta/Facebook een voet aan de grond krijgt in het polderlandschap bij Zeewolde? De Amerikaanse datagigant kan een grote stap in die richting zetten als de gemeenteraad vanavond het licht op groen zet. Maar de kans bestaat dat een meerderheid daarvoor terugdeinst. Hoe gaat dit verder?

6 reacties

 • MC Schol

  5 maanden geleden
  Wat ik terug lees over berichtgeving omtrend de potentiële vestiging van een nieuw Data-centrum in Zeewolde: lage werkgelegenheid per oppervlakte, tegen een enorm hoog energie verbruik met verdringing op de energie-markt. Kortom minder groene energie, daarmee meer CO2 uitstoot en overbelasting van toch al overbelaste energie-net werk welk tegen zijn grenzen aanlopend. Niet alles voordelen voor de (locale) werkgelegenheid en energie sector? Daartegen, gebeurd het niet hier, dan wel elders.
 • A. Kooi

  5 maanden geleden
  Ik betwijfel of een paar simpele wethouders kunnen besluiten over zo.n gigantisch project.
 • J Visser

  5 maanden geleden
  Los van het bestemmingsplan, ik denk dat het qua stikstof nog heel lastig bouwen wordt. Alle compensaties zijn onder voorbehoud maar daar kom je niet meer mee weg. Dankzij uitspraken van de rechtbank op verzoek van Johan Vollenbroek.
 • Matthijs Maan

  5 maanden geleden
  Als je als gemeente beweerd dat de burgers er voor kou zijn dan doe je iets chronisch verkeerd. Dan is er geen vertrouwen.
 • Chinta M.L. Koster

  5 maanden geleden
  Krachtige positief ingestelde mensen zullen altijd het juiste tegenwicht vormen voor degene die alleen uit zijn op Macht.
 1. Ineens staat er 800 euro op de rekening van Sil (25) uit Harderwijk, maar dan wordt er gebeld: ‘Ontzettend klote’
  PREMIUM
  38

  Ineens staat er 800 euro op de rekening van Sil (25) uit Harderwijk, maar dan wordt er gebeld: ‘Ontzettend klote’

  Opluchting bij Sil van Noordennen (25) uit Harderwijk toen hij vorige week zijn bankrekening bekeek: 800 euro extra, om de oplopende energiekosten te drukken. Een welkome aanvulling op zijn bijstandsuitkering, maar hij blijkt door de gemeente blij gemaakt met een dode mus. Net als tientallen andere minima uit Harderwijk, Ermelo en Zeewolde moet hij het bedrag terugbetalen.

Flevoland