Volledig scherm
Jaap Boot (links) , burgemeester Gorter en rechts directeur Peter Messerschmidt hebben het bouwbord voor het Avonturenhuis onthuld. © Jan Ruijne

Bord markeert start bouw van Avonturenhuis in Zeewolde

De bouw van een zogeheten Avonturenhuis op het scoutinglandgoed in Zeewolde gaat dit jaar nog van start. Gisteren werd het bouwbord onthuld door burgemeester Gorter van Zeewolde en Jaap Boot, voorzitter van Scouting Nederland. 

Het Avonturenhuis biedt straks een slaapplek aan tachtig kinderen die, al dan niet met een handicap, overdag kunnen genieten van alles wat de natuur om hen heen te bieden heeft. De bouw is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van 1,5 miljoen van de PostcodeLoterij. In totaal is er 2,6 miljoen euro begroot. Het Avonturenhuis moet in het najaar van 2020 gereed zijn en wordt in het voorjaar van 2021 officieel geopend.

Volledig scherm
Zo moet het nieuwe Avonturenhuis in Zeewolde er uit gaan zien. © Scouting Nederland
  1. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
    PREMIUM

    Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

    Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Flevoland