Volledig scherm
PREMIUM
Rick Geurtsen (links) en Michael Robbert Brans. © Rick Geurtsen

De uitdaging van Michael Robbert Brans uit Zeewolde: de Chinese muur over rennen op één been én met krukken

Een bizarre uitdaging waar je nauwelijks op kunt trainen. Zo noemt Michael Robbert Brans (37) uit Zeewolde zijn eerstvolgende project. Vandaag verschijnt hij, op één been én met krukken, aan de start van de halve marathon op en rondom de Chinese muur. In vijf uur tijd wil hij de eindstreep van de 21,1 kilometer bereiken.

Dagelijks is hij daarom te vinden bij Tough Ground, de door hem opgerichte trainingslocatie voor CrossFit en Obstacle Course running in Almere. ,,Ik ben altijd druk met sporten, maar op al die trappen en steile vlakken bij de Chinese muur valt nauwelijks te trainen. Dat wordt een hele uitdaging, vooral met krukken. Fysiek de grip blijven houden is het allerbelangrijkste,” vertelt hij.

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.

Flevoland