Zo'n 4.500 scouts van 7 tot 18/19 jaar verblijven op het Nationaal Waterkamp in Zeewolde.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo'n 4.500 scouts van 7 tot 18/19 jaar verblijven op het Nationaal Waterkamp in Zeewolde. © Ruben Schipper Fotografie

Douchende scouts op foto gezet tijdens groot kamp in Zeewolde

Een 16-jarig jeugdlid is aangehouden op het grote scoutingkamp Nawaka in Zeewolde. Hij had foto's gemaakt van andere jonge scouts tijdens het douchen. Er wordt onderzocht of de beelden zijn gedeeld in een groep op sociale media. Er zijn tal van maatregelen op het kamp genomen om herhaling te voorkomen. ,,En voor het gevoel van veiligheid.’’

26 reacties

 • o van zonneveld

  2 maanden geleden
  https://www.scouting.nl/ondersteuning/veiligheid-en-gezondheid/sociale-veiligheid/verklaring-omtrent-het-gedrag Scouting Nederland is het zo dat mensen een vog hebben alleen nu is het zo dat niet iedereen in het bezit zijn van een vog vanaf 18 jaar die lid zijn als deelnemer of een functie hebben, ook zou de vog maar een jaar geldig moeten zijn nu is dat iets langer. Het beleid van scouting mag beter worden.
 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  Een beetje scout kampeert in de vrije natuur waar geen douchegelegenheid is en sanitaire voorzieningen minimaal zijn. Een beetje scout zwemt in open water wordt je ook schoon. Wat een gezeur toch weer over een paar douches.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind het buitengewoon smerig dat je foto,s maakt van douchende scouts,mnl of vrouwelijk,voor mij is het het voorstadium van sexueel afwijkend gedrag
 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  Oei, toezichthouders bij het douchen? Hoop dat deze toezichthouders over de juiste papieren en VOG's beschikken......
 • Dick Meerdink

  2 maanden geleden
  Stelletje hypocrieten, waren we niet allemaal nieuwsgierig in onze jeugd en puberteit wat hij of zij in hun broekje had. Dat is toch heel normaal zowel bij jongens als meisjes. We zijn allemaal groot geworden zonder trauma en dan nu zo'n ophef over een foto van een bloot piemeltje. Wat zielig, de SLACHTOFFERS worden opgevangen door vertrouwenspersonen. Wat een tijd.