Bij een boerderij in Zeewolde werd eerder deze week vogelgriep vastgesteld en dat heeft ook gevolgen voor andere bedrijven, zoals in Barneveld.
Volledig scherm
Bij een boerderij in Zeewolde werd eerder deze week vogelgriep vastgesteld en dat heeft ook gevolgen voor andere bedrijven, zoals in Barneveld. © Maarten Sprangh

Duizenden kippen in Barneveld uit voorzorg geruimd na uitbraak vogelgriep in Zeewolde

Alle 9500 biologische legkippen op een boerderij in Barneveld worden uit voorzorg geruimd om verspreiding van de vogelgriep tegen te gaan. Dat doet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), omdat er iemand in de stal was geweest die eerder bij een boerderij in Zeewolde was waar het virus werd vastgesteld.

3 reacties

 • Mariette de Jong

  1 jaar geleden
  Dieptriest voor deze jonge boer. De kippen waren gezond en bleken niet besmet. Het is hopeloos, met de dieren als willoze slachtoffers! Veel sterkte voor deze getroffen boer.
 • evert koekkoek

  1 jaar geleden
  @ Yvonne Veld, waar veel dieren in megastallen dicht op elkaar zitten en te weinig bewegingsruimte hebben kan je deze problemen verwachten. Inderdaad walgelijk hoe er binnen de bio-industrie met dieren wordt omgegaan en vaak onnodig lijden. Onbedoeld kijk ik naar onze samenleving waar men dicht bij elkaar leeft en opeengepakt samenkomt en er soms verschrikkelijke virussen de kop opsteken. Toch maar wat afstand houden wil men niet hetzelfde lot van deze dieren ondergaan?
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Vooral doorgaan met dit soort megastallen in de bio-industrie. Walgelijk hoe er met deze dieren omgegaan wordt.