Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter van de VVE Buitenplaats Horsterwold Rico Wanschers in het bungalowpark. © Ruben Schipper

Eigenaren van huisjes op bungalowpark Horsterwold claimen 25 miljoen euro van gemeente Zeewolde

De Vereniging Van Eigenaren van recreatiepark Buitenplaats Horsterwold in Zeewolde stapt binnenkort naar de rechter. De vereniging zegt gedupeerd te zijn door de handhavingsacties van de gemeente Zeewolde en wil bij de civiele rechter een schadeclaim indienen van minimaal 25 miljoen euro.

Het bestuur van de Vereniging Van Eigenaren (VVE) inventariseert op dit moment de exacte waardedaling van de 150 bungalows en 50 kavels op Buitenplaats Horsterwold en de schade die individuele eigenaren hebben geleden doordat ze hun bungalows nauwelijks meer verhuurd krijgen. Dat de bungalows leeg staan komt door de controles van de gemeente Zeewolde, zegt de vereniging. Daarom spant de VVE een rechtszaak aan tegen de gemeente. Voorzitter van de VVE Rico Wanschers en commissielid Henk Kuiper geven uitleg.

 1. Zeewolde volgt Zweeds voorbeeld en maakt al joggend het dorp schoon
  PREMIUM

  Zeewolde volgt Zweeds voorbeeld en maakt al joggend het dorp schoon

  Al joggend en gewapend met een vuilniszak zwerfafval verzamelen. De Zweden hebben er een naam voor: plogging. Het is een samenvoeging van ‘plocka upp', Zweeds voor oppikken, en joggen. Nu nog onbekend in Zeewolde, maar wellicht dat het na het eerste plogging-evenement op zaterdag 28 september ingeburgerd raakt. Ben Sonneveld (62), initiatiefnemer en fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde, hoopt het van harte.
 2. Frustratie bij kopers prefab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’
  PREMIUM
  video

  Frustratie bij kopers pre­fab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’

  Veel kopers vinden dat bouwbedrijf Slokker Innovate uit Zeewolde de problemen met de Spaarhuis-woningen te traag en slecht aanpakt. Dat blijkt uit een rondgang langs bezitters van woningen in Apeldoorn, Ede, Culemborg en Zeewolde. ,,Het voelt alsof we aan het lijntje worden gehouden.’’ Slokker stelt juist dat 93 procent van de klachten zijn of nu worden opgelost. Ondertussen bouwt het Zeewolder bedrijf geen Spaarhuis-woningen meer.

Flevoland