Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter van de VVE Buitenplaats Horsterwold Rico Wanschers in het bungalowpark. © Ruben Schipper

Eigenaren van huisjes op bungalowpark Horsterwold claimen 25 miljoen euro van gemeente Zeewolde

De Vereniging Van Eigenaren van recreatiepark Buitenplaats Horsterwold in Zeewolde stapt binnenkort naar de rechter. De vereniging zegt gedupeerd te zijn door de handhavingsacties van de gemeente Zeewolde en wil bij de civiele rechter een schadeclaim indienen van minimaal 25 miljoen euro.

Het bestuur van de Vereniging Van Eigenaren (VVE) inventariseert op dit moment de exacte waardedaling van de 150 bungalows en 50 kavels op Buitenplaats Horsterwold en de schade die individuele eigenaren hebben geleden doordat ze hun bungalows nauwelijks meer verhuurd krijgen. Dat de bungalows leeg staan komt door de controles van de gemeente Zeewolde, zegt de vereniging. Daarom spant de VVE een rechtszaak aan tegen de gemeente. Voorzitter van de VVE Rico Wanschers en commissielid Henk Kuiper geven uitleg.

  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland