Volledig scherm
Ernst Bron is de lijsttrekker voor de ChristenUnie Zeewolde. © eigen foto

Ernst Bron lijsttrekker voor
de ChristenUnie Zeewolde

Raadslid Ernst Bron is door de leden van de ChristenUnie Zeewolde tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen verkozen. Vanaf maart 2006 bekleedt hij een zetel in de gemeenteraad voor de christelijke partij. 

Een van de speerpunten voor de komende verkiezingsperiode is om ervoor te zorgen dat de gemeente de burger de ruimte geeft zelf verantwoordelijk te zijn, met hen in gesprek gaat, meedenkt en waar nodig ondersteunt. In een persbericht van de ChristenUnie Zeewolde zegt Bron dat 'de burger hierdoor meer betrokken raakt bij het dorp en zijn activiteiten waardoor een levendig dorp ontstaat waar mensen het fijn vinden om te wonen'.Bron: ”

De zorg voor ouderen is een ander aandachtsgebied, waarbij met name wordt ingezet op de mogelijkheid voor ouderen om in Zeewolde te kunnen blijven wonen en niet voor specifieke zorg het polderdorp moeten verlaten.

'Te vaak horen we dat oudere echtparen niet meer bij elkaar kunnen wonen en een van de echtelieden buiten het dorp moet wonen voor de zorg die nodig is. Wij vinden het niet nodig dat echtparen die al zo lang samenleven niet samen oud kunnen worden in Zeewolde. De komende verkiezingsperiode willen wij kijken of er meer zorg thuis kan worden geboden en woningen hiervoor geschikt kunnen worden gemaakt', stelt Bron in het schrijven.

Ook duurzaamheid komt terug in het verkiezingsprogramma, dat de komende weken samen met de gehele kandidatenlijst bekend wordt gemaakt. 

Flevoland