Volledig scherm
Geen Van Z.. tot Z.. tocht door Flevoland in 2017. Mogelijk wel weer in 2018. © archief

Geldgebrek nekt grote wandeltocht Zeewolde

Na twintig jaar valt het doek voor de Van Z.. tot Z.. tocht, de wandeltocht van 110 kilometer vanuit Zeewolde. De organisatie beschikt over te weinig geld.

Het bestuur heeft via de website en Facebook bekend gemaakt dat het dit jaar niet mogelijk is om de Van Z.. tot Z.. tocht te organiseren, omdat er te weinig sponsorgelden binnen zijn gekomen. De wandeltocht zou dit jaar worden gehouden op vrijdag 8 en zaterdag 9 september. Deelnemers zouden kunnen kiezen uit tochten van 25, 55, 80 en 110 kilometer. 

Proef

De eerste van Z.. tot Z.. tocht werd bij wijze van proef gehouden in 1997, op initiatief van Erik Wallenburg. Aan de eerste editie deden elf wandelaars mee. Vorig jaar was de twintigste keer, met 110 deelnemers. 

Acties

Voor dit jaar is het niet gelukt voldoende sponsors aan te trekken. Wel wordt eraan gedacht de tocht in 2018 weer mogelijk te maken. Inmiddels blijkt dat er initiatieven zijn om de Van Z.. tot Z.. tocht alsnog door te laten gaan. Het bestuur stelt dat deze individuele acties niet in overleg met hen zijn gegaan.

Flevoland