Volledig scherm
Het ongeval waarbij vrijdag twee personen uit Medemblik om het leven kwamen. © Alfred Ruitenga

Gooiseweg Zeewolde juist veiliger gemaakt na eerdere ongevallen

Hoe het dodelijk ongeluk op de Gooiseweg bij Zeewolde heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Bij de afslag waar vrijdag een personenauto en een vrachtwagen op elkaar botsten was de situatie na eerder ongevallen juist veiliger gemaakt. 

In het verleden gebeurden er vaker ongelukken bij de aansluiting van de Gooimeerdijk Oost op de druk bereden Gooiseweg (N305) tussen Zeewolde en Almere. Zo raakten op maandag 19 augustus 2013 zes mensen licht gewond nadat een automobilist vanaf de Gooimeerdijk de Gooiseweg opdraaide terwijl er een auto aan kwam. Een motorrijder raakte gewond op zondag 19 juli 2009 toen hij werd aangereden door een auto die vanuit de zijweg de provinciale weg op wilde rijden. Op zondag 1 juli 2012 eenzelfde soort ongeluk; de bijrijdster op de motor moest naar het ziekenhuis.

Reconstructie

Juist om dit soort ongelukken te voorkomen werd het kruispunt in 2014 gereconstrueerd. Er staan nu verkeerslichten en er is ruimte gemaakt voor opstelstroken voor afslaand en oprijdend verkeer. 

De Gooiseweg komt niet voor op de lijst van gevaarlijke wegen van de provincie, zegt woordvoerder Robert van Vliet. ,,De ongevallen in de provincie worden bijgehouden, maar op dit punt en op deze weg is het aantal ongelukken niet groter dan gemiddeld. Het is bijzonder triest, maar het is echt een incident.''  

De politie meldt dat specialisten van de Verkeersongevallenanalyse onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval waarbij een auto en een vrachtwagen op elkaar botsten

In Medemblik, de woonplaats van de 40-jarige vrouw die bij het ongeluk om het leven kwam en haar zoontje van 8, die in de nacht van zondag op maandag overleed, wordt met ontsteltenis gereageerd. 

Volledig scherm
De traumahelikopter bij het ongeval in Zeewolde waar twee mensen uit Medemblik om het leven kwamen. © Alfred Ruitenga

Flevoland