Grote brand bij bedrijf in Zeewolde na uren blussen gedoofd

video & updateBij trailerbouwbedrijf Nooteboom Trading aan de Baardmeesweg in Zeewolde heeft vanochtend een grote brand gewoed. De politie adviseerde mensen in de omgeving ramen en deuren te sluiten in verband met de grote hoeveelheid rook die vrijkwam. Inmiddels is de brand uit.

De brand op industrieterrein Trekkersveld brak rond 08.45 uur uit. Meerdere brandweereenheden kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden en te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar naastgelegen panden. De politie zette Burgernet in om omwonenden te waarschuwen voor de rook. Geadviseerd werd ramen en deuren te sluiten. 

Geen gewonden

Om 11.45 uur werd via Burgernet bericht dat het vuur uit was. Alle voorzorgsmaatregelen zijn ingetrokken en er is geen gevaarzetting meer. ,,Er zijn geen gewonden gevallen'', laat een woordvoerster van Brandweer Flevoland weten. In eerste instantie werd gemeld dat er nog personen in het pand aanwezig waren tijdens de brand, maar deze mensen konden ongedeerd naar buiten komen.

Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend.

Volledig scherm
Bij de brand in Zeewolde komt enorm veel rook vrij. © AS Media
  1. Volop windmolens in Zeewolde en toch is FvD er de grootste: ‘Ik heb geen idee op wie ik nou gestemd heb’
    PREMIUM

    Volop windmolens in Zeewolde en toch is FvD er de grootste: ‘Ik heb geen idee op wie ik nou gestemd heb’

    Zeewolde is koploper duurzame energie, met zo'n driehonderd windmolens wekken ze alle stroom voor de gemeente ermee op. Dat juist daar Forum voor Democratie de grootste partij is geworden, de partij die tegen windmolens is, is op zijn zachts gezegd verwonderlijk. Gert Jan Ransijn is de lijsttrekker van het Forum, maar niemand kent hem. Hoe denken de Zeewoldenaren erover?

Flevoland