Harderwijker (38) omgekomen bij ernstig ongeval Zeewolde

update & videoEen 38-jarige man uit Harderwijk is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk aan de Gooiseweg in Zeewolde. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder met zijn bedrijfsbusje te water. 

De Gooiseweg is naar verwachting tot na de avondspits gestremd.

Na de melding van het ongeluk rukten de hulpdiensten, waaronder de brandweer en een traumahelikopter uit. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd alwaar behandeling niet heeft kunnen voorkomen dat de man overleed. 

De man werkte al jaren als service-monteur bij het bedrijf Scheer & Foppen Installatietechniek in Harderwijk, bevestigt directeur Richard van den Berg. Hij was onderweg van Lelystad naar de thuisbasis. ,,Het verschrikkelijke nieuws is ons gemeld door de politie'', aldus Van den Berg. ,,We zijn het intern aan het verwerken met de collega's.'' 

Hoe het ongeval kon gebeuren is nog niet bekend. Volgens de politie gaat het naar alle waarschijnlijkheid om een eenzijdig ongeval. 

Door het ongeval is de Gooiseweg (N305) richting Dronten gestremd tussen de Ganzenweg en de Larserweg. Er is slechts een rijstrook open en naar verwachting duurt dit tot na de avondspits. 

Volledig scherm
Bij een ernstig ongeluk aan de Gooiseweg in Zeewolde is een 38-jarige man uit Harderwijk verongelukt. © Ginopress

Flevoland