Emmy en Jan te Rietstap hebben samen de website 'Help mijn puber heeft epilepsie' opgezet. Aanleiding is de aandoening waaraan hun zoon lijdt en het gebrek aan informatie dat ze zelf ooit hebben kunnen vinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Emmy en Jan te Rietstap hebben samen de website 'Help mijn puber heeft epilepsie' opgezet. Aanleiding is de aandoening waaraan hun zoon lijdt en het gebrek aan informatie dat ze zelf ooit hebben kunnen vinden. © Ruben Schipper

Help, mijn puber heeft epilepsie! Emmy en Jan uit Zeewolde delen impact met lotgenoten: ‘Dat hebben wij gemist’

Vaak voelden ze zich alleen en de zoektocht naar de juiste hulp verslond energie. De wereld van Emmy en Jan te Rietstap uit Zeewolde veranderde volledig toen bij hun puberzoon epilepsie werd vastgesteld. De achtbaan waar ze destijds instapten, dendert al acht jaar voort. Om te voorkomen dat lotgenoten hetzelfde proces moeten doorstaan, hebben ze de website ‘Help mijn puber heeft epilepsie’ gelanceerd. 

,,We hebben veel zelf moeten uitvogelen. Over epilepsie bij kinderen en volwassenen is van alles te vinden. Maar voor een puber niet. Op onze website vertellen we ons persoonlijke verhaal en geven we tips en tools die wij gaandeweg ontdekt hebben. Dan hoeft niemand het wiel nog een keer uit te vinden”, zegt moeder Emmy. 

Flevoland