Impressie van het datacentrum dat Facebook in Zeewolde wil bouwen. Wat vinden Zeewoldenaren zelf eigenlijk van dit plan?
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het datacentrum dat Facebook in Zeewolde wil bouwen. Wat vinden Zeewoldenaren zelf eigenlijk van dit plan? © Meta/Gemeente Zeewolde

Het dilemma van Zeewolde nadert climax: ‘Tegenstanders vallen meer op omdat ze harder schreeuwen’

Alle ogen zijn deze week op Zeewolde gericht. Donderdag besluit de gemeenteraad of het omstreden datacenter van Facebook - het grootste van Europa - er mag komen. Heel Nederland bemoeit zich ermee, maar wat vinden de Zeewoldenaren eigenlijk zelf?

15 reacties

 • jos zoet

  5 maanden geleden
  Niemand wil dit gedrocht hebben. Het is een klein groepje doordrammers die Nederland kost wat kost kapot wil bouwen ten gunste van hun eigen portemonnee.
 • E Goedhart

  5 maanden geleden
  HA Klomp; Heel juist. Werkt prima. Dus geen nieuw datacenter nodig.
 • HA Klomp

  5 maanden geleden
  Hoe denken jullie dat jullie (onnozele) reacties hier terecht komen?? Precies, via een……..datacenter 😂😂😂😂😂😂
 • Jan Buitenhuis

  5 maanden geleden
  Het is onbegrijpelijk dat de gemeenteraad van het plaatsje Zeewolde over zo’n megaproject mag beslissen. Maar ik ben bang dat het grote geld zijn werk al heeft gedaan. Dit heeft niks meer met democratische besluitvorming te maken.🤮
 • Auke de Jager

  5 maanden geleden
  Men heeft dus liever wilanden vol zonnepanelen?? 🤮🤮
 1. De angst van boer Sijds (65) begon met dat ene telefoontje: ‘Er liggen vijftig dode kippen in de hoek’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  De angst van boer Sijds (65) begon met dat ene telefoon­tje: ‘Er liggen vijftig dode kippen in de hoek’

  Zijn bedrijf in Zeewolde had de twijfelachtige eer het huidige vogelgriepseizoen te openen. Maar vraag pluimveehouder Sijds Dijkstra (65) niet of hij zich schuldig voelt over de misère in pluimveeland. Dat is de meest stompzinnige vraag die hem in de afgelopen periode werd gesteld. ,,Alsof mijn bedrijf de verspreider is. Als ik niet de eerste was, was het wel een ander bedrijf.”

Flevoland